Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Jelgavu no kritiskā ūdens līmeņa šķir 20 centimetri

Līdz pēcpusdienai Jelgavā ūdens līmenis sasniedzis trīs metrus un 30 centimetrus, kas nozīmē, ka no kritiskā līmeņa, pie kura apdraudēta lielāka pilsētas teritorija, vēl šķir  20 centimetri, _Diena _uzzināja Jelgavas domē. Tomēr mierinoši esot tas, ka, salīdzinot ar situāciju divpadsmitos dienā, ūdens līmenis cēlies tikai par centimetru (savukārt kopš sešiem rītā ūdens līmenis pieaudzis par 10 centimetriem).

Ledus sastrēgums starp dzelzceļu un pilsētas tiltu esot izgājis un tagad ledus sastrēgums ir pie pils salas Jelgavā. Ja ūdens līmenis sasniegs 3,5 metrus, apdraudēta būtu apmēram trešdaļa pilsētas, bet tā esot pilsētas nomale un Svētes apkārtne. Apdraudējums Jelgavas centram un skolām būtu pie vēl augstāka ūdens līmeņa.

Ledus laušana caur Buļļupi virzās uz priekšu un līdz pusdienas laikam ledlauzis ticis jau līdz pusei, tātad aizvirzījies aptuveni 4-5 kilometrus, Dienai atzina Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Inga Vetere. Nacionālo Bruņoto spēku pārstāvji arī gatavojas doties uz Jūrmalu vērtēt iespēju spridzināt Lielupes grīvas sēkli. Vai tas notiks, kļūšot zināms pēcpusdienā.

Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics Dienai norāda, ka cer - Jūrmala no plūdiem izvairīsies. Plāns esot atbrīvot Lielupi no iztekas puses un lēnām virzīties uz augšu. «Ja būs kādi sablīvējumi, tad skatīsimies, vai vēl kādā vietā jāspridzina,» stāsta R.Munkevics.

Jau ziņots, ka VUGD priekšnieks Aivars Pencis LTV raidījumā 100.pants trešdien atzina, ka Lielupes atbrīvošanai ledlauzis būtu viens no labākajiem risinājumiem, bet Lielupes grīvā tam ir par seklu. Uz jautājumu, vai vismaz šogad Lielupes grīva tiks atbrīvota no smiltīm, R.Munkevics atbildēja, ka pašvaldības budžetā ir paredzēti 50 tūkstoši latu upes grīvas padziļināšanai.

Jelgavā pie Lielupes tilta ūdens līmenis joprojām ir apmēram trīs metri un 29 centimetri, tātad teju 30 centimetrus zem kritiskās robežas, Diena uzzināja Jelgavas domē. Pilsētas mēra vietnieks šorīt domes sēdē deputātiem esot norādījis, ka prognozē - kritiskākās dienas pilsētai būšot šodiena un rītdiena, pēc tam ūdens līmenim vajadzētu kristies.

Jelgavā, Lielupē pie tilta ap pusdienlaiku sāka iet ledus, ko steidza vērot gan daudzi jelgavnieki, gan pašvaldības darbinieki, raksta Zemgales Ziņas.

Jau ziņots, ka ledu šodien sāka spridzināt uz Daugavas pie Pļaviņām.

(papildināts ziņas sākums)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas