Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Jūrā meklētais kaitbordists krastā ticis paša spēkiem

Svētdien, 29.jūlijā, kad vēja stiprums sasniedza vairāk nekā 27 metrus sekundē un viļņu augstums 3 metrus, vienlaicīgi nelaimē nokļuva gan kaitbordists jūrā pie Lapmežciema, gan persona ar vēja dēli jūrā pie Klapkalnciema. Kaitbordists paša spēkiem svētdien ticis krastā, savukārt pie Klapkalnciema meklēšanas darbi tika pārtraukti, jo neizdevās atrast pazudušo personu, portālu Diena.lv informēja Jūras spēku flotiles pārstāve Liene Ulbina.

Svētdien vakarpusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis zvanu, ka Engures novada Lapmežciema apkaimē jūrā iepūsts un pazudis kaitbordists, portālu Diena.lv informēja VUGD preses pārstāve Inga Vetere.

Glabēji izbrauca uz notikuma vietu, bet pazudušo kaitbordistu neizdevās atrast. Stiprā vēja un tumsas dēļ VUGD glābēji meklēšanu pārtrauca, taču to turpināja Jūras spēku flotiles (JSF) Krasta apsardzes dienesta (KAD) Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Riga).

Iepriekš Kaitborda apvienības DDE pārstāvis Reinis Pļaviņš portālam Diena.lv norādīja, ka viņam nav informācijas, kurš varētu būt jūrā iepūstais un pazudušais kaitbordists.

"Tie apstākļi ir bijuši diezgan šaubīgi, jo celt pūķi gaisā vētrā – tā nebūtu rīkojies neviens, kas ir kaitbordistu sabiedrībā savstarpēji pazīstams. Tas visticamāk ir bijis kāds vientuļnieks," pieļāva R. Pļaviņš.

Lai glābtu nelaimē nokļuvušo pie Lapmežciema JSF KAD MRCC Riga uz notikuma vietu norīkoja Rīgas ostā dežūrējošos kuģus - JSF kuģi P-05 Skrunda un Valsts Robežsardzes (VRS) kuteri RK-15, iesaistīts tika arī Gaisa spēku aviācijas bāzes (GS AB) helikopters Mi-17. Krastā atradās VUGD brigāde un Pašvaldības policijas pārstāvis. Glābšanas darbos pie Klapkalnciema tika iesaistīts JSF kuģis P-05 Skrunda un Valsts policija.

Pēc vairākkārtīgas meklēšanas un glābšanas rajona pārmeklēšanas jūrā pie Lapmežciema tika atrasta kaitborda bura, un ap plkst. 2 naktī meklēšanas un glābšanas darbi tika pārtraukti, kurus pirmdienas rītā jūrā pie Lapmežciema un Klapkalnciema atsāka JSF kuģis P-05 Skrunda un GS AB helikopters Mi-17.

Izrādījās, ka kaitbordists pats saviem spēkiem svētdien vakarā, ap plkst. 21.30, tika krastā, taču par šo faktu glābšanas dienestiem paziņoja tikai pirmdien ap pusdienlaiku. Savukārt Klapkalnciemā, kur pirmdien, vairākkārtīgi pārmeklējot meklēšanas un glābšanas rajonu, taču bez rezultātiem, meklēšanas un glābšanas operācija tika pārtraukta.

Aizvadītajās brīvdienās Jūras spēku flotile sadarbojoties ar VUGD, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, Valsts policiju un citām institūcijām bija iesaistīta piecās meklēšanas un glābšanas operācijās – Vaides pludmalē, kur no peldēšanās neatgriezās 67 gadus vecs vīrietis un tika atrasts bez dzīvības pazīmēm, Lilastes pludmalē, kur, pēc aculiecinieces teiktā, jūrā tika pūsts peldošs objekts, uz kura, atradās cilvēks un paša spēkiem netika krastā. Peldošais objekts tika atrasts, taču tā kā nebija ziņu par pazudušu cilvēku šajā apkaimē, meklēšanas darbi tika pārtraukti.

Ar helikoptera Mi-17 palīdzību tika pārmeklēts rajons jūrā pie Saulkrastiem, kur svētdien tika novērotas izšautas signālraķetes, kas vēstī par kuģa atrašanos briesmās. Taču tā kā netika novērota kāda peldlīdzekļa atrašanās briesmās, meklēšanas un glābšanas operācija pārtraukta.

(papildināta visa ziņa)



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas