Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Juristi premjera uzdevumā vērtēs Strīķes atlaišanas tiesiskumu

Premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) pauž nožēlu par kārtējo Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Jaroslava Streļčenoka lēmumu atbrīvot no amata vietnieci Jutu Strīķi un iestādes reputācijas bojāšanu, kā arī lūgs juristiem vērtēt šī lēmuma tiesiskumu, portālam Diena.lv teica premjera pārstāvis Mārtiņš Panke.

Pašlaik Dombrovskis un juristi navi iepazinušies ar Streļčenoka otrdien pieņemto rīkojumu par Strīķes atbrīvošanu no amata, pašlaik arī nav saņemta Strīķes sūdzība par šo rīkojumu. Tomēr premjeram kā KNAB institucionālajam uzraugam ir pienākums atcelt iestādes vadītāja lēmumu, ja tas ir bijis prettiesisks, uzsvēra Panke.

Pats Dombrovskis intervijā LNT raidījumā 900 sekundes arī izteicies, ka tad, ja iestādes vadītājs atkal būs pieņēmis prettiesisku lēmumu, var būt pamats vērtēt viņa atbildību amatam.

Visticamāk, ka Streļčenoka nule izdotā rīkojuma vērtēšana prasīs vairāk laika, tāpēc tālākos lēmumus varētu nākties pieņemt Dombrovska pēctecei premjera amatā Laimdotai Straujumai, pieļāva Panke.

Jau vēstīts, ka Streļčenoks otrdien atkārtoti uzteicis darbu savai vietniecei. Strīķe atbrīvota no ieņemamā amata saistībā ar to, ka viņa ir zaudējusi darba devēja uzticību.

Pirmo reizi KNAB priekšnieks Strīķi no amata atbrīvoja pērn 20.decembrī, tomēr Dombrovskis 7.janvārī atcēla Streļčenoka rīkojumu. Juristi, Dombrovska uzdevumā izvērtējot dokumentus, konstatēja, ka Streļčenoka lēmums bijis prettiesisks.

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers pirmdien intervijā Latvijas Radio atzina, ka KNAB vadības savstarpējās domstarpības var izbeigt tikai ar tiesas sprieduma palīdzību, taču KNAB priekšnieka Streļčenoka un viņa vietnieces Strīķes savstarpējiem apvainojumiem par politisko ietekmējamību nav pamata.

"Mans teiciens ir jau fiksēts iepriekš - mēles darbība nedrīkst būt ātrāka par smadzeņu darbību," sacīja Kalnmeiers, paskaidrojot, ka Streļčenoks ir pārmetis Strīķei darbošanos Vienotības interesēs, savukārt Strīķe savam priekšniekam - darbošanos kādu lielu politisku grupējumu labā. Taču, kad abiem prasīts precizēt, par kādām lietām un lēmumiem ir runa, sīkāks paskaidrojums nav sekojis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas