Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Kā lietuvieši apkrāpa lētticīgos jēkabpiliešus

Nesodiet mani stingri, es ļoti nožēloju izdarīto, tā teicis septiņpadsmit gadu vecais lietuvietis Eimutis Streks pirmdien Jēkabpils tiesā savā pēdējā vārdā. Par šo gadījumu raksta Diena. Viņš kopā ar vēl vienu Lietuvas pilsoni Elegiju Davaliusu (24), saņemot uzdevumus no sava radinieka Klaipēdas cietumā, apkrāpis Jēkabpils iedzīvotājus. Tiesa abiem Šauļu iedzīvotājiem piesprieda piecu gadu cietumsodu nosacīti.

Diena raksta, ka krāpšanas shēma bijusi vienkārša -  E.Streka brālēns, kurš atradās cietumā, kopā ar citiem ieslodzītajiem, uzdodoties par policijas darbiniekiem, zvanīja uz nejauši izvēlētiem telefona numuriem Jēkabpilī un piedāvāja mierizlīgumus par it kā notikušiem noziegumiem. E.Streka uzdevums bija paņemt naudu, savukārt E.Davaliuss bijis šoferis.

Piemēram, ieslodzītie sazinājās ar kādu kundzi Jēkabpilī un paziņoja, ka viņas dēls, it kā aizstāvot meiteni, ir nodarījis smagus miesas bojājumus citam puisim. Tagad pret viņas dēlu tikšot sākts kriminālprocess, ja vien cietušais ar vainīgo neizlīgšot. Izlīgums maksājot 500 latu. Pēc neilgas kaulēšanās kundze piekritusi, aizgājusi līdz tuvākajam bankas automātam, izņēmusi 400 latu un atgriezusies mājās, kur viņu apciemoja it kā cietušā brālis - E.Streks. Šis nodoms gan izgāzās, jo kundze, ieraudzījusi jauno un nervozo puisi, sajutusi ko nelāgu un jau iedoto naudu izrāvusi, bet viņu izgrūdusi kāpņtelpā. Nākamajā adresē viss noticis ļoti gludi, un krāpnieki naudu dabūja. Vēlāk E.Streks ar līdzdalībnieku vietējā pasta nodaļā no telefona grāmatas izrakstīja jau nākamos 17 jēkabpiliešu telefona numurus un nosūtīja tos telefona īsziņā brālēnam uz cietumu. Uzdevums bija izrakstīt numurus, kas reģistrēti un krieviskiem sieviešu uzvārdiem, iespējams, tāpēc, ka zvanītāji latviski nerunāja, notikumus apraksta Diena.

Noziedznieki esot “iekrituši”, jo puiši atgriezās pēc “parāda” kādā no cietušo dzīvokļiem, kad it kā par sveša auto sasišanu tika pieprasīti 3000 latu, taču noziegumā apvainotā vīrieša māte varējusi atdot tikai 55 latus un laulības gredzenu. Izmisumā viņa bija sazinājusies ar policiju, un krāpniekus aizturēja turpat viņas dzīvoklī.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas