A/s Dobeles dzirnavnieks produkti Bordo karotītes kvalitātes zīmi ieguva šā gada sākumā.
Kompānija makaronus no cieto kviešu mannas ražo jau trīs gadus, savukārt mannu tā sākusi ražot pērn, stāsta uzņēmuma ražošanas vadītājs Ģirts Jēčis. Viņš stāsta, ka izejvielas šī veida makaronu ražošanai uzņēmums iepērk Krievijā vai Rietumeiropas valstīs (Spānijā, Francijā), atkarībā no sezonas ražas apjomiem konkrētajā reģionā.
Cietie kviešu milti ir ar augstāku uzturvielu īpatsvaru, tāpēc īpaši piemēroti lietošanai uzturā sportistiem un citiem, kuri rūpīgi plāno savu ēdienkarti un diētu, skaidro uzņēmumā. Šie makaroni gatavoti pēc klasiskas itāļu receptūras, piedaloties pašmāju tehnologiem pieredzējušu itāļu speciālistu virsvadībā.
Kopumā Dobeles dzirnavnieks patlaban ražo 10 veidu makaronus no cieto kviešu mannas. Makaronu ražošanas apjomi var atšķirties, ņemot vērā to sastāvu, taču vidēji stundā uzņēmums saražo trīs tonnas makaronu, stāsta ražošanas vadītājs.
Galerijā augstāk iespējams aplūkot, kā a/s Dobeles dzirnavnieks tiek izgatavoti Fusilli (spirāļu) makaroni no cieto kviešu mannas.