Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Kādā mājā Ikšķilē zibens iesper divas reizes

Ikšķilietes Guntas Vīksnes ģimenes mājā zibens pagājušajā nedēļā iespēris divas reizes. Māja palikusi bez jumta, vēsta laikraksts Neatkarīgā.

Nedz Gunta, kura strādā nevalstiskajā organizācijā Patvērums Drošā māja, nedz viņas vīrs un bērni 29.jūlijā mājās nav bijuši. Mājās pa dienu bijusi tante, kura slikti dzird un zibens spērienu nesadzirdēja, bet suns, kas dzīvojās pa garāžu un nekad no turienes laukā neiet, dīvainā veidā bija izlauzies no tās un skrēja pie tantes, brīdinādams par nelaimi. Tad arī atsteigušies kaimiņi, kas bija redzējuši zibeni un bija jau izsaukuši ugunsdzēsējus.

Vīksnu ģimenes namā Ikšķilē zibens iespēra ap trijiem dienā. Zibens bija trāpījis ventilācijas lūkā, turklāt iespēris divas reizes. Tas neizraisīja ugunsgrēku ar lielu liesmu, bet bijis tik spēcīgs un temperatūras ziņā karsts, kas jumts burtiski izkusa, ziņo avīze. Netālu no mājas ir transformators, un blakus arī klosteris ar augstu torni. Kad ģimene māju iegādājusies, viņi interesējušies par zibens novedēju, taču toreiz speciālisti skaidrojuši, ka tas nav nepieciešams, jo šis transformators var pasargāt. Tagad Gunta uzzinājusi citu viedokli, ka tieši tādi objekti rada magnētisko lauku, kas zibeni var piesaistīt, vēsta laikraksts.

Ugunsdzēsēji atbraukuši apmēram pēc stundas. Lai nodzēstu ugunsgrēku viņi izsūknējuši piemājas dīķi. Daudzas lietas sabojājis tieši ugunsdzēsēju izmantotais ūdens. Namam palikušas ārsienas un nesošās sienas, grīdas ir izjauktas līdz pat betonam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas