Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kalniete saņem vienu no augstākajiem Ukrainas valsts apbalvojumiem

Ukrainas premjerministrs Oleksijs Hončaruks šodien Briselē pasniedzis Eiropas Parlamenta deputātei Sandrai Kalnietei (JV) vienu no augstākajiem Ukrainas valsts apbalvojumiem - Kņazienes Olgas I šķiras ordeni, aģentūru LETA informēja Kalnietes palīdze Elīna Bīviņa.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zeļenskis rīkojumu par ordeņa piešķiršanu Kalnietei izdeva pērnā gada augustā, Ukrainas valsts neatkarības 28.gadadienā.

Kalniete pauda, ka, viņasprāt, līdzīgu atzinību būtu pelnījuši arī citi Eiropas Parlamenta deputāti, kuri ir Ukrainas draugi. "Mūsu ir daudz un mēs pastāvīgi iestājamies par Ukrainu, jo, aizstāvot Ukrainu, mēs aizstāvam robežu starp divām pasaulēm - vienā pusē ir demokrātiskās valstis, kurās ievēro cilvēktiesības un likuma varu, bet otrā pusē ir pēcpadomju diktatūru telpa," sacīja politiķe.

Viņa akcentēja, ka deputāti Eiropas Parlamentā apbrīno ukraiņu tautas varonību, tā kā Ukraina patlaban ir viens no svarīgākajiem pasaules ģeopolitiskajiem punktiem. "Es vienmēr iestāšos par Ukrainas brīvību un teritoriālo nedalāmību. Baltijas valstis bija okupētas 50 gadus, bet mēs atguvām neatkarību. Tas man dod pārliecību, ka pienāks diena, kad Krima pilnvērtīgi būs atkal Ukrainas sastāvā," norādīja politiķe.

Hončaruks ordeņa pasniegšanas ceremonijā pateicās Kalnietei par viņas ieguldījumu un nesavtīgo darbu, iestājoties par demokrātisku un eiropeisku ceļu Ukrainai, aizstāvot Ukrainas tiesības uz brīvību un valsts teritoriālo vienotību. Hončaruks, pasniedzot ordeni, uzsvēra, ka Ukrainas tauta novērtē tādu savas valsts draugu kā Kalniete.

Ordeņa pasniegšanas ceremonijā Briselē piedalījās Ukrainas valdības delegācija premjerministra vadībā, Ukrainas vēstnieks Beļģijas karalistē Mikola Točickis un citi. Latviju ceremonijā pārstāvēja vēstniece Eiropas Savienībā Sanita Pavļuta-Deslandes.

Kņazienes Olgas I šķiras ordenis Kalnietei piešķirts par nozīmīgu personīgo ieguldījumu Ukrainas starptautiskās autoritātes stiprināšanā, starptautiskās sadarbības attīstībā un pastāvīgu politisko atbalstu. Ukrainas prezidenta Zeļenska rīkojumā par valsts apbalvojumu piešķiršanu Ukrainas neatkarības gadadienā bija iekļauti 24 dažādu valstu politiķi un diplomāti. Apbalvoto vidū Kalniete ir vienīgā, kura pārstāv Latviju un Eiropas Parlamentu.

Kņazienes Olgas ordenis dibināts 1997.gadā un to piešķir par personīgiem nopelniem valsts, zinātnes, izglītības, kultūras un citās sabiedrisko aktivitāšu jomās.

Top komentāri

Udo
U
Man jāšaubās , ka viņa zina kur ir Ukraina.
kaut tādas iznīktu
k
Riebīga bāba un riebīda dirš-a
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas