Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Kalnmeiers: tiesiskuma krīzes valstī nav, tomēr ir dažādi bīstami simptomi

Latvijā pašlaik nevarētu runāt par tiesiskuma krīzi, tomēr ir bīstami simptomi, ka viss nav kārtībā, intervijā laikrakstam _Diena a_tzina ģenerālprokurors Ēirks Kalnmeiers.

Komentējot nesen veiktās kratīšanas tā dēvētajā oligarhu lietā un ar to saistītos tālākos notikumus, ģenerālprokurors norādīja, ka negribētu dramatizēt šo situāciju. "Ir, protams, problēmas. Bet es nevaru piekrist, ka būtu tiesiskuma krīze. Ir dažādi bīstami simptomi, kas liecina, ka nav viss kārtībā," norādīja ģenerālprokurors.

Daļa politiķu pēc Saeimas balsojuma, kas aizliedza veikt kratīšanu deputāta Aināra Šlesera dzīvesvietā, dēvējuši to par politisko pasūtījumu, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) un prokuratūras safabricētu lietu.

"Nu, tas jau arī parāda kādas politiķu daļas attieksmi pret tiesībsargājošajām iestādēm, ja viņi uzskata, ka te viss ir politizēts, ka te katrs var atnākt tikpat kā uz pasūtījumu galdu: man, lūdzu, lietu pret to politiķi. Nu, nonsenss!" norādīja Ē.Kalnmeiers.

Tāpat ģenerālprokurors uzskata, ka no KNAB priekšnieka amata atstādinātais Normunds Vilnītis nav apzināti vēlējies sagraut KNAB.

"Ja mēs būtu konstatējuši šādu darbību, kas liecina par tīšu, apzināti prettiesisku rīcību, tad tā jau ir krimināli sodāma darbība. Ir viens kriminālprocess, kurš ir sākts saistībā ar operatīvai darbībai paredzēto finanšu līdzekļu izlietojuma pamatotību un likumību, bet pagaidām Vilnītim šajā jautājumā var saskatīt atbildību tikai - ciktāl viņam kā iestādes vadītājam ir vispārēja atbildība par visu iestādi. Pateikt to, kāda tieši ir viņa nosacītā atbildības pakāpe, nevar, kamēr nebūs izvērtēta krimināllieta. Pārējos jautājumos - jā, ir pieļauti likumpārkāpumi, bet tie neviens nav tik smagi, ka būtu jāvērtē kriminālatbildība," norāda Ē.Kalnmeiers.

Visu interviju ar Ē. Kalnmeieru lasi sestdienas laikrakstā Diena vai sadaļā ŠODIEN LAIKRAKSTĀ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas