Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Kandidātus LTV valdes locekļu amatiem izraudzīsies personāla atlases kompānija

Gatavojoties Latvijas Televīzijas (LTV) vadības nomaiņai, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) izsludinājusi konkursu uz trim LTV valdes locekļu amatiem. Plānots, ka kandidātu vārdi tiks nosaukti līdz 15. februārim. Kandidātu atlase tiks veikta nevis veidojot konkursa komisiju, kā ierasts līdz šim, bet gan piesaistot personāla atlases kompāniju, vēsta Latvijas Radio.

Kandidātu atlases pakalpojumam atvēlēs līdz pat 19 000 latu. Tādējādi NEPLP vēlas izvairīties no subjektivitātes kandidātu vērtēšanā. Turklāt atlases kompānijas uzņemas atbildību par savu vērtējumu.

Personāla atlases kompānijai, kas tiks piesaistīta LTV trīs valdes locekļu meklēšanā būs divi uzdevumi - konkursam pieteikušos kandidātu novērtēšana, kā arī kandidātu atlase, tos tieši uzrunājot. Kā norāda NEPLP pārstāvis Gints Grūbe, svarīgi ir nodrošināt, lai kandidātu loks ir pēc iespējas plašāks. Atlases kompānija tiks meklēta konkursā un izvēlēta līdz 18. decembrim. Par paveikto darbu padome tai gatava maksāt līdz pat 19 000 latu.

Mediju ekspertam, bijušajam LTV ģenerāldirektoram Rolandam Tjarvem lēmums piesaistīt personāla atlases kompāniju gan nav saprotams. Likums un NEPLP misija paredz, ka sabiedrisko mediju vadību izvēlas pati padome. LTV arodbiedrības vadītāja Ināra Vītola jaunās vadības izvēlē ar atlases kompānijas palīdzību gan neko sliktu nesaskata.
Personāla atlases kompānijas Fontes vadītāja Inese Kamarūte tikmēr norāda, ka patlaban pieejamās LTV valdes locekļa amata prasības ir ļoti vispārīgas. Lai vērtēšanā iesaistītu personāla atlases kompāniju, būtu vēlams prasības detalizēt.

Atgādinām, ka LTV ģenerāldirektors Edgars Kots, kura pilnvaras beigsies nākamā gada martā, saņēmis jaunu darba piedāvājumu un darbu televīzijā nolēmis pamest jau no nākamā gada 1. janvāra. Līdz jaunas valdes iecelšanai par LTV vadītāja pienākumu izpildītāju viņš ieteicis savu vietnieci Agnesi Mamaju vai LTV Ziņu dienesta vadītāju Dzintri Kolātu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas