Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Kariņš aicina ES pievērst pastiprinātu uzmanību konkurences veicināšanai

Eiropas Parlamenta (EP) plenārsesijā Strasbūrā deputāts Krišjānis Kariņš (Vienotība, ETP) debatēs par Eiropas Savienībās (ES) konkurences politiku aicināja Eiropas Komisiju (EK) un EP deputātus pievērst pastiprinātu uzmanību konkurences veicināšanai pakalpojumu un enerģētikas jomās, tā veicinot arī ekonomikas izaugsmi Eiropā.

Kariņš savā uzrunā uzsvēra, ka ES lielu uzmanību pievērš taupības pasākumiem, taču vēl būtiskāk ir veicināt ekonomikas izaugsmi. "Galvenā atslēga ES ekonomikas izaugsmes veicināšanai – palielināt iekšējo konkurenci Eiropas Savienībā," uzrunājot kolēģus, teica Kariņš.

Kariņš uzsvēra divas jomas, kurās būtiski uzlabot konkurenci – pakalpojumu un enerģētikas. "Pakalpojumu joma ES sastāda 70% no visas ekonomiskās aktivitātes. Taču zināms, ka daudziem uzņēmumiem ir ierobežotas iespējas strādāt pāri robežām. Ir būtiski atvērt šo sektoru konkurencei," uzsvēra Kariņš.

Savukārt enerģētikas jomā Kariņš norādīja, ka daudzās ES valstīs konkurence enerģētikas tirgū joprojām ir nepietiekama: "Piemēram, Latvijā gāzes sektorā joprojām pastāv 100% monopols pie tam – trešās valsts meitasuzņēmuma monopols."

"Lai veicinātu ekonomisko izaugsmi ES, ir nopietni jāpievērš uzmanību konkurences palielināšanai gan pakalpojumu, gan enerģētikas jomā. Ieguvēji no tā būs visi ES dalībvalstu pilsoņi," noslēdzot uzrunu, uzvēra Kariņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas