Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kariņš: Baltijas valstīm jābūt 5G ēras līderiem

Baltijas valstīm jābūt līderiem 5G ērā, ieviešot nepieciešamās tehnoloģijas un risinājumus, ceturtdien starptautiskā Baltijas jūras reģiona 5G ekosistēmas foruma 5G Techitory preses konferencē sacīja ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš norādīja, ka viss par 5G tīklu un tehnoloģijām Latvijas politiķiem šķiet pievilcīgs, taču līdz galam nav skaidrs kas tas ir, un ko tas dos. "Tas ir jauns un nezināms, pēc kura mēs tomēr tiecamies," pauda ministru prezidents.

Tostarp Kariņš atzīmēja, ka, pateicoties tehnoloģiju attīstībai, piemēram, televizors šobrīd ir tikai ekrāns, kurā skatīties pašu izvēlētu saturu sev vēlamā laikā. "Tas, kā mēs patērējam televīziju un televizoru šodien ir pateicoties tehnoloģiju attīstībai. Tāpat būs ar 5G - tas piedāvās vairākiem pakalpojumiem jaunas iespējas un izaugsmes potenciālus. Runā, ka būs viedās pilsētas un satiksme, kā arī attīstīsies nākamajā līmenī tādas industrijas kā medicīna," viņš teica.

Kariņš arī piebilda, ka atvērts jautājums ir par līderību.

Tajā pašā laikā viņš pauda, ka 5G ērā līderiem jābūt Baltijas valstīm. "Mums ir tehnoloģijas, iespējas, uzņēmēji un radošas idejas. Mēs esam ļoti tehnoloģiski spējīgi un radoši, lai rastu arvien jaunus risinājumus. Mēs esam tādi bijuši vēsturiski, tāpēc esmu pārliecināts, ka turpināsim būt labākie Eiropā, ja ne pat pasaulē," sacīja Kariņš. 

LETA jau ziņoja, ka 28. un 29.novembrī viesnīcā Radisson Blu Hotel Latvija norisinās Baltijas jūras reģiona 5G ekosistēmas forums 5G Techitory.

Paredzēts, ka 5G Techritory foruma laikā vairāk nekā 80 nozares pārstāvju no visas pasaules dalīsies pieredzē un apspriedīs patlaban aktuālākās jomas, kurās 5G nesīs būtiskas pārmaiņas - viedās pilsētas, mobilitātes risinājumus ar 5G, Industrija 4.0 un gaidāmo digitālo transformāciju rūpniecībā, jaunās iespējas ar 5G mediju un pārmaiņas izklaides jomā.

 

Top komentāri

Ella
E
Un kāpēc netiek pieminēts, kas 5G ir tik kaitīgs cilvēku veselībai, ka ir valstis tajā pašā Eiropā, kur tas ir aizliegts? Audzēsim peļņu farmācijai vai arī ātrāk LV kļūs atbrīvota no iedzīvotājiem?
Domatajs
D
Nolaidies uz zemes un sac reali stradat, izlieto savu energiju lietam kas tiesam ir nepieciesamas Lv iedzivotajiem. Ar 5G nepaedisi, vai dakteris neizarstes...
ļuļa
ļ
protams! un rīga kļūs par lielajiem vasjukiem, starpgalaktisko 5G centru! pie mums brauks konsultēties citu galaktiku iemītnieki!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas