Laika ziņas
Šodien
Smidzina
Rīgā +17 °C
Smidzina
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

Kariņš saņēmis vairākus darba piedāvājumus ārpus Latvijas, bet precīzus plānus vēl neatklāj

Saeimas deputāta mandātu nolikušais Krišjānis Kariņš (JV) saņēmis vairākus darba piedāvājumus ārpus Latvijas, bet precīzākus plānus viņš varētu atklāt vien nākamnedēļ.

"Man par pārsteigumu šajā vasarā ar mani sazinājās vairāki uzņēmumi. Ir zināms pieprasījums ārpus Latvijas pēc manām zināšanām un pieredzes," uz jautājumu, kāpēc pieņēmis lēmumu nolikt deputāta mandātu, aģentūrai LETA atbildēja Kariņš, piebilstot, ka redzams, ka Latvijā strādāt laukā, kurā viņam ir pieredze, pašlaik iespēju nav.

Vienlaikus viņš neatklāja, kādi uzņēmumi viņam piedāvājuši sadarbību. Tāpat viņš vēl neatklāja, kurā valstī darbosies, piebilstot, ka darbs būšot kādā no Eiropas valstīm. Precīzāku informāciju par saviem nākotnes plāniem Kariņš varētu atklāt nākamajā nedēļā, kad "tikšot izlemts līdz galam", jo saņemti vairāki piedāvājumi.

"Jāiet laikam līdzi. Man ir gandarījums par tām iespējam, kas man ir bijušas, ar lielu prieku gaidu nākamo posmu," par nākotni sacīja Kariņš.

Vaicāts, kā viņš vērtē savu veikumu politikā, Kariņš sacīja, ka viņam vēl pašam nepieciešams laiks "to visu sagremot". "22 savas dzīves gadus esmu veltījis sabiedrības interesēm, atbildības bijušas visdažādākās," teica Kariņš, piebilstot, ka pavadītais laiks bijis ļoti interesants, intensīvs.

Kariņš arī izteica pateicību saviem vēlētājiem, kuri viņu ir atbalstījuši. "Es centos darīt visu, kas ir valsts, iedzīvotāju interesēs," savu veikumu vērtēja Kariņš.

Runājot par darbību partijā, viņš uzsvēra, ka jau ilgāku laiku partijā nav ieņēmis aktīvu lomu, atkāpies no aktīvas līdzdalības.

"Tas arī saistīts ar manu pārliecību par to, ka politikā ir jāveicina paaudžu maiņa. Ir jāļauj nākamajiem nākt vietā," teica mandātu nolikušais politiķis. Kariņš gan norādīja, ka ne visi kolēģi to izprotot.

Vienlaikus, lai arī politiķis ir atkāpies no aktīvas līdzdalības partijā, viņš apliecināja, ka vienmēr ir gatavs dalīties ar kādu padomu.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka parlamentārietis, kādreizējais premjers un ārlietu ministrs Kariņš nolicis Saeimas deputāta mandātu. Viņš turpmāk pievērsīsies profesionālajiem izaicinājumiem privātajā sektorā.

Pēc Kariņa aiziešanas vieta Saeimā pienācās nesen amatā apstiprinātajai Ķekavas novada domes priekšsēdētājai Viktorijai Bairei (JV), taču viņa no mandāta atteikusies, lai turpinātu strādāt domē. Tāpēc Kariņa vietu ieņems Viesturs Zariņš (JV), kurš līdz šim bija Valkas novada domes priekšsēdētājas vietnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas