Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Karnīte: Laikā, kad citas valstis mēģina saglābt savu ekonomiku, Latvija savu nogalina

Laikā, kad citas valstis mēģina saglābt savu ekonomiku, Latvija savu nogalina, ceturtdien Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) jubilejas domes sēdē sacīja ekonomiste Raita Karnīte.

Viņa norādīja, ka Latvijas valsts parāds ir 45,6% no iekšzemes kopprodukta. "Gribas pateikt, ka tas ir viens no zemākajiem rādītājiem Eiropas Savienībā (ES), un laikā, kad citas valstis mēģina saglābt savu ekonomiku, mēs žmiedzam, cik tik vien spējam, lai, rupji sakot, nogalinātu savu ekonomiku," teica Karnīte un pauda neizpratni par stingrajiem taupības pasākumim.

"Protams, ir jādzīvo par saviem līdzekļiem, bet par to lai domā tās valstis, kurām šis valsts parāds ir 80, 90, 300 un 500 procenti. 45% ir zemāk par Māstrihtas kritēriju – ES ir pateikusi, ka drīkst aizņemties 60%, tad kāpēc mums ir vajadzīga tik ļoti stingra taupība – tikai tāpēc, lai kāds papliķētu uz pleca? Piedodiet, bet reitingu aģentūras, kuras labāk saprot situāciju, ir novērtējušas Latviju atbilstoši, un ne jau tāpēc, ka Eiropā ir krīze, reitingu aģentūras nenovērtē visas valstis, viņas novērtē tikai tās valstis, kurām šis novērtējuma pazeminājums bija nepieciešams," klāstīja ekonomiste.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Saeimā otrajā galīgajā lasījumā atbalstītais 2012.gada valsts budžets paredz, ka maksimālais valsts parāds 2012.gada beigās pēc nomināla būs 6,2 miljardi latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas