Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ķezbere NEPLP plāno pamest decembrī

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) vadītāja Dace Ķezbere ir nolēmusi atkāpties no padomes vadītāja amata ar 15.decembri, šodien, tiekoties ar Latvijas Televīzijas (LTV) darbiniekiem, paziņojusi Ķezbere.

Informācija par šo paziņojumu publicēta LTV oficiālajā Twitter kontā, bet ar pašu Ķezberi aģentūrai LETA vēl nav izdevies sazināties.

Informācija par Ķezberes plānoto atkāpšanos tika apstiprināta arī NEPLP oficiālajā Twitter kontā, kurā arī norādīts, ka plašāks skaidrojums tiks sniegts preses brīfingā, kas paredzēts šodien plkst.15 NEPLP telpās.

Pagājušajā nedēļā arī Saeimas kuluāros tika spriests, ka Ķezbere šonedēļ varētu paziņot par NEPLP priekšsēdētājas amata pamešanu, tāpēc bija "iepauzēts" darbs pie Saeimas lēmumprojekta sagatavošanas par viņas atbrīvošanu amata.

Iepriekš vasaras vidū Ķezbere bija pieļāvusi iespēju pamest NEPLP, gala lēmumu atliekot uz septembri, kad tomēr paziņoja, ka vēl neatkāpsies no padomes vadītājas amata. Septembrī viņa skaidroja, ka nevarot atļauties nenodrošināt NEPLP darbību situācijā, kad padome strādā nepilnā sastāvā, turklāt padomes pārstāvjiem bijuši padomā komandējumi un atvaļinājumi.

Reizē NEPLP vadītāja norādīja, ka vēl nezina, kāda situācija būs novembrī un decembrī, skaidrojot, ka izmaiņas varētu ienest arī topošā sabiedrisko mediju likuma pieņemšana.

Septembrī Ķezbere skaidroja, ka nevar atļauties rakstīt atlūgumu tikai tādēļ, ka "kādam to gribas", jo viņai kā vadītājai ir jādomā, kā padome strādās apstākļos, kad tajā ir četri no pieciem locekļiem, kad atsevišķi padomes pārstāvji ir komandējumā vai būs devušies atvaļinājumā.

Viņa norādīja, ka vēl gaidāmas pašlaik iztrūkstošā padomes locekļa vēlēšanas, tāpat Ķezbere vērsa uzmanību uz to, ka pašlaik norisinās valsts budžeta veidošanas diskusijas, kurās ir svarīgi piedalīties. NEPLP vadītāja cita starpā atgādināja, ka viņas pilnvaras noslēdzas 2020.gada jūnijā.

Jau vēstīts, ka Jaunās konservatīvās partijas līderis, tieslietu ministrs Jānis Bordāns jau iepriekš nācis ar iniciatīvu no amata atbrīvot NEPLP priekšsēdētāju Ķezberi. Arī Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) vērsusies Saeimā, pieprasot no amatiem atbrīvot NEPLP locekļus.

pievienota 2.rindkopa 

Top komentāri

Itamars Toledano
Nožēlojami ir tas, kas visa šī banda (izņemot Līdaku) visus šos noziedzīgos plānus lielā vienprātībā un bezkaunībā realizēja. Un ko gan var gribēt no vējaslotas un palaistuves Aurālijas, un no pašpuikām un bandītiem Patrika un Očkarika, kas katru vārdu no lielās sarkanās maukas mutes bezmaz izzīda?
Itamars Toledano
Šo NEPLP var ar mauku māju salīdzināt - radio tika ķidāts un ārdīts visos iespējamos veidos,Dimants tika patriekts, savukārt, Belte neattapa lielā maukas drāzēju (par pakalpojumu sniegšanu) augstā amatā ielikt, un tāpēc to IZSPĒRA ar kaunu un negodu.
Ivete Elksna
I
Seksuālo pakalpojumu apmaksa tik vecai ķēvei nav nekāda mazā, un, ja Priede vismaz regulāri ņēma dalību tās risināšanā, tad Belte ar Ņesterovu, tai, prasti sakot, vienkārši uzspļāva.Kā te lai vilka pasi nedod?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas