Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ķezbere tomēr neatkāpjas no NEPLP vadītājas amata

Nacionālās elektroniskās plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) vadītāja Dace Ķezbere pašlaik tomēr neatkāpsies no padomes vadītājas amata, tāpēc Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītājs Artuss Kaimiņš (KPV LV) nolēmis rosināt viņas atstādināšanu.

Iepriekš, vasaras vidū, Ķezbere norādīja, ka līdz ar parlamenta rudens sesijas atsākšanos paziņos par savu turpmāko darbību NEPLP. Saeimas atbildīgās komisijas sēdē viņa norādīja, ka par to paziņos ap 9.septembri.

Ķezbere aģentūrai LETA norādīja, ka pašlaik neatkāpjas no NEPLP vadītājas amata. Viņa skaidroja, ka nevar atļauties nenodrošināt NEPLP darbību situācijā, kad pašlaik viens no padomes pārstāvjiem ir komandējumā, cits dosies komandējumā pēc nedēļas, tāpat ir NEPLP locekļi, kam būs jādodas atvaļinājumā.

Reizē NEPLP vadītāja norādīja, ka vēl nezina, kāda situācija būs novembrī un decembrī skaidrojot, ka izmaiņas varētu ienest arī topošā sabiedrisko mediju likuma pieņemšana.

Ķezbere skaidroja, ka nevar atļauties rakstīt atlūgumu tikai tādēļ, ka "kādam to gribas", jo viņai kā vadītājai ir jādomā, kā padome strādās apstākļos, kad tajā ir četri no pieciem locekļiem, kad atsevišķi padomes pārstāvji ir komandējumā vai būs devušies atvaļinājumā.

Viņa norādīja, ka vēl gaidāmas pašlaik iztrūkstošā padomes locekļa vēlēšanas, tāpat Ķezbere vērsa uzmanību uz to, ka pašlaik norisinās valsts budžeta veidošanas diskusijas, kurās ir svarīgi piedalīties. NEPLP vadītāja cita starpā atgādināja, ka viņas pilnvaras noslēdzas 2020.gada jūnijā.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītājs Kaimiņš aģentūrai LETA sacīja, ka Ķezberes lēmums ir nepatīkams pārsteigums, jo "viņa netur savu vārdu par to, ka viņa 9.septembrī rakstīs atlūgumu".

"Šis solījums nav izpildīts. Mēs komisijā ar sadarbības partneriem vēlējāmies šīs darba attiecības izbeigt pa labam, pa draugam. Šajā gadījumā nolēmu komisijai un sadarbības partneriem piedāvāt Ķezberes atstādināšanas procedūru, jo uzskatu, ka viņa nevar turpināt darbu NEPLP gan reputācijas, gan profesionalitātes risku dēļ," sacīja Kaimiņš.

Vaicāta, vai viņas atbrīvošanu varētu rosināt Cilvēktiesību komisija un par to lemt Saeima, NEPLP vadītāja aģentūrai LETA norādīja, ka tas ir "viņu darbības jautājums".

Komisija tuvākajā laikā izsludinās konkursu uz NEPLP locekļu vietu, jo patlaban brīva ir Guntas Līdakas vieta NEPLP. Deputāti par Ķezberes atstādināšanu no amata varētu runāt komisijas sēdē nākamajā nedēļā.

Jau vēstīts, ka Jaunās konservatīvās partijas līderis, tieslietu ministrs Jānis Bordāns jau iepriekš nācis ar iniciatīvu no amata atbrīvot NEPLP priekšsēdētāju Ķezberi. Arī Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) vērsusies Saeimā, pieprasot no amatiem atbrīvot NEPLP locekļus.

Ķezbere jūlijā paziņoja, ka apsver NEPLP vadītājas amata atstāšanu, taču lēmumu par to pieņemšot līdz septembrim.

pievienota 5.-6.rindkopa

Top komentāri

Un jūs naivi cerējāt,
U
ka melnā atraitne, un rūdītā čekiste un mauka uz sarkanā zirga (kā tas Rakstos teikts) tik viegli būs no siles dabūnama nost? Šī kuilene ir tā pārrijusies un asinis sadzērusies, ka atpakaļceļa vairs nav. Tikai uz ELLI!
Vecā
V
komunistu p***a. Kad gāja uz to, ka Saeima atlaidīs, tad gatavojās pati aiziet ātrāk. Tagad, kad šumēšanās noplakusi, saka, ka tomēr prom neiešot.
Konstantīns Klucis
K
Iespējams no Ventspils nāca jauna direktīva "neaiziet" bez trokšņa.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas