Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Ķīlis: Politiķos vērojama nervozitāte

Pēc pēdējo nedēļu laikā sabiedrības veiktajām aktivitātēm, politiķi ir kļuvuši nervozāki, Latvijas Radio sacīja Valsts prezidenta Stratēģiskās analīzes komisijas vadītājs, sociālantropologs Roberts Ķīlis. "Tas ir jauns sākums, tādas un līdzīgas akcijas kā _Oligarhu kapusvētki _šovasar un rudenī mēs vēl redzēsim daudz," norādīja R.

Ķīlis."Jāsāk saprast, ka tāda savtīga,  interesēs vērsta ideja, nekalpos visam mūžam. Nepieciešamas citas idejas un vērtības, lai arī savu individuālo mūžu nodzīvotu kārtīgi un godam," sacīja R.Ķīlis.Sociālantropologs atzina, ka jauni cilvēki sākuši spēlēt pret esošajiem politiķu noteikumiem, nepieciešams ne tikai jauns sastāvs, bet jāmaina esošā politiskās lemšanas sistēma.

"Ar šādu piedāvājumu jānāk jau uz šīm vēlēšanām, jaunajām vēlēšanām nebūs jēga, ja jaunie spēki nenāks ar konkrētu piedāvājumu, nopietnu izmaiņu priekšlikumu no idejiskā, vērtību līmeņa līdz pat konkrētiem risinājumiem," norādīja R.Ķīlis.

Viņš arī uzsvēra interneta sociālo tīklu arvien lielāko nozīmi politikas procesu veidošanā un norādīja, ka esošie politiskie spēki par maz rēķinās kāds milzīgs spēks ir cilvēku aktivitāte un sadarbība interneta vidē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas