Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Ķīlis: Slēgt mazās skolas nav pareizi

"Slēgt mazās skolas nav pareizi tādēļ, ka tas ir attīstības jautājums, Latvijas jautājums. Tas nav tikai izglītības sistēmas jautājums. Ilgstoši tas ir bijis izglītības sistēmas jautājums, un tad tāpēc ir iznācis, ka ir jāslēdz," teica R.Ķīlis.
Slēgt Latvijas mazās skolas nav pareizi, jo tas ir arī valsts attīstības, ne tikai izglītības jautājums. Tā ceturtdienas rītā intervijā Latvijas Radio teica jaunais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis.

Pēc viņa vārdiem, mazās skolas "uztur dzīvību", šīs skolas ir viens no vietējās apkaimes attīstības punktiem. Tās saglabājot, tiek radīta cerība un iespējas, uzsvēra R.Ķīlis.

Viņš norādīja, ka skola nav tikai izglītībai, bet arī tāpēc, ka tur dzīvo cilvēki un līdz ar to pastāv ekonomiskā aktivitāte, kas "uztur dzīvību". "Gandrīz vai katrai skolai var atrast risinājumu," teica R.Ķīlis, kā spilgtu piemēru minot Inovācijas balvas ieguvēju Druvienas skolu, kura bija pirms diviem gadiem starp tām mācību iestādēm, kuru plānoja slēgt, taču pārveidoja, kļūstot par kopienas centru.

"Manuprāt, šis ir ļoti būtisks Latvijas attīstības jautājums - neiztukšot laukus. Un skola ir viens no attīstības punktiem," teica R.Ķīlis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas