Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Ķipura kukuļņemšanas lietā aizstāvji lūguši laiku sagatavoties debatēm

Šodien Zemgales apgabaltiesas Aizkraukles tiesu namā, izskatot Jelgavas slimnīcas vadītāja Andra Ķipura krimināllietu, kurš tika apsūdzēts iespējamās nelikumībās saistībā ar medicīnas aprīkojuma iegādi, saņemot kukuli, aizstāvji lūdza dot laiku sagatavoties tiesas debatēm, aģentūru LETA informēja Zemgales apgabaltiesas tiesneša palīdze Ineta Vītoliņa.

Ķipura un pārējo apsūdzības tiesas debatēs norunāja prokurors, bet aizstāvji lūdza dot laiku, lai varētu sagatavoties tiesas debatēm, ko Kriminālprocesa likums atļauj, līdz ar to lietas izskatīšana atlikta uz 26.oktobra plkst.10, skaidroja Vītoliņa.

Kā ziņots, 2015.gada 23.janvārī Jelgavas tiesa attaisnoja Ķipuru, kurš tika apsūdzēts iespējamās nelikumībās saistībā ar medicīnas aprīkojuma iegādi.

Tiesa atzina par nevainīgiem un attaisnoja arī lietā iesaistīto Diagnostiskās radioloģijas nodaļas vadītāju Edmundu Kalniņu, SIA Digiteks valdes priekšsēdētāju Andi Gulbi un SIA Digiteks valdes locekli Jāni Kramenu.

Taču spriedums nav stājies spēkā, jo prokurors iesniedzis apelācijas protestu.

Vītoliņa informēja, ka, izskatot apelācijas sūdzību, jau notikušas vairākas sēdes, pēdējā no tām šogad 23.martā, kad pabeigta tiesas izmeklēšana un lietas iztiesāšana atlikta uz 23.augustu, dodot laiku lietas dalībniekiem sagatavoties tiesu debatēm.

LETA jau vēstīja, ka apsūdzība korupcijā bija celta SIA Jelgavas pilsētas slimnīca valdes loceklim Ķipuram un šīs slimnīcas Diagnostiskās radioloģijas nodaļas vadītājam Kalniņam par kukuļa saņemšanu un SIA Digiteks vadītājiem Gulbim un Kramenam par kukuļa nodošanu.

Šīs darbības saskaņā ar apsūdzību saistītas ar diviem iepirkumiem - 160 funkcionālo gultu un 20 ratiņkrēslu iegādi 2010.gadā un sonoskopa iegādi 2011.gadā, kuru piegādātāja bija šajos konkursos uzvarējusī SIA Digiteks.

Saskaņā ar apsūdzību divi SIA Jelgavas pilsētas slimnīca pārstāvji prettiesiski pieņēma atlīdzību no diviem uzņēmuma Digiteks atbildīgajiem darbiniekiem kopumā 2300 latu apmērā saistībā ar medicīnas aprīkojuma iegādi slimnīcas vajadzībām. Jelgavas slimnīcas valdes loceklis no uzņēmējiem trīs reizes pieņēma kukuli 2000 latu apmērā, savukārt slimnīcas nodaļas vadītājs - 300 latu apmērā, iepriekš informēja prokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga.

Jelgavas slimnīcas valdes loceklis saukts pie kriminālatbildības par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kukuļņemšanu un izvairīšanos no deklarācijas iesniegšanas. Jelgavas slimnīcas nodaļas vadītājs pie kriminālatbildības saukts par prettiesiska labuma pieņemšanu. Abi uzņēmēji apsūdzēti par līdzdalību pilnvaru ļaunprātīgā izmantošanā un pārsniegšanā, kukuļdošanu, tirgošanos ar ietekmi un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Ziņas

    Vairāk Ziņas


    Politika

    Vairāk Politika


    Rīgā

    Vairāk Rīgā


    Novados

    Vairāk Novados


    Kriminālziņas

    Vairāk Kriminālziņas