Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Kleckins: Domburs pārāk aizrāvies ar politisko attiecību skaidrošanu

Raidījums Kas notiek Latvijā? un tā vadītājs Jānis Domburs pēdējā laikā pārāk lielu uzmanību veltījis politiskajām attiecībām, tādēļ būtu jāizvērtē viņa atgriešanās pie sākotnējo raidījumu vadlīnijām, komentēja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājs Ābrams Kleckins.

Padomes priekšsēdētājs uzskata, ka šāds raidījums televīzijā ir nepieciešams, taču, sākot jauno sezonu, tā veidotājiem vajadzētu padomāt par satura izvērtēšanu, lai atgrieztos pie sākotnējām vadlīnijām, vairāk pievēršot uzmanību ar sabiedrībai aktuāliem jautājumiem.

"Raidījumā pēdējā laikā ļoti daudz tika runāts un pārmests par to, kurš politiskais spēks kaut ko ir vai nav izdarījis. Taču mans uzskats ir, ka žurnālistiem vajadzētu nodrošināt sabiedrības dialogu ar politiķiem un šāds raidījums būtu vislabākā iespēja. Žurnālistiem būtu jārisina tie jautājumi, kas ir svarīgi sabiedrībai, piemēram, jāmeklē risinājumi, kā cilvēkiem tagad izdzīvot, nevis ko atkal kur samazināsim un ietaupīsim. Ja par to nerunāsim, nebūs arī attīstības," uzskata Kleckins.

Padome patlaban nav paredzējusi iejaukties abu pušu attiecību skaidrošanā, taču, ja Domburs vai Latvijas Televīzija (LTV) to lūgs, NEPLP varētu palīdzēt rast risinājumu. Kleckins nevarēja komentēt, vai Dombura noteiktais atalgojums ir atbilstošs raidījuma atdevei, jo nav detalizēti iepazinies ar raidījuma izmaksu pozīcijām.

Kā ziņots, pagaidām sarunas par LTV raidījuma Kas notiek Latvijā? nākotni bijušas nesekmīgas, liecina raidījuma mājaslapā publicētā sarakste starp raidījuma vadītāju Jāni Domburu un LTV valdes locekli, ģenerāldirektoru Edgaru Kotu.

Vakar, 15.jūnijā, notika šīs sezonas pēdējais raidījums, kura izskaņā Domburs atvadījās no skatītājiem, liekot noprast, ka šādā formātā tas bija, iespējams, pēdējais raidījums.

Kā paskaidroja raidījuma vadītājs, vakar tika pārraidīts sezonas pēdējais raidījums, taču par tā nākotni rudenī skaidrības neesot, jo nav panākta vienošanās ar LTV un Domburs nepiekrīt vairākiem televīzijas piedāvātajiem risinājumiem raidījuma tālākai attīstībai. Patlaban LTV nav vērsusies pie Dombura, piedāvājot konkrētu laiku, lai izrunātu jaunā līguma nosacījumus.

LTV ģenerāldirektors norādīja, ka, sākot pārrunas par nākamo sezonu līgumu, abas puses vienojušās šo procesu nekomentēt, un piebilda, ka viņam esot jāiepazīstas ar Dombura publicēto informāciju, lai varētu sniegt savu vērtējumu. Kots patlaban paredzējis pārskatīt publicēto informāciju un kopīgi ar LTV 1.kanāla redaktori un vadītāju pārrunāt piedāvātos līguma nosacījumus un Dombura iebildumus, savukārt nākamnedēļ plānojis izbrīvēt laiku, lai tiktos ar raidījuma vadītāju un mēģinātu panākt vienošanos.

Kots arī atzīmēja, ka izstrādātais līguma pagarinājums norāda, ka LTV tomēr ir ieinteresēta raidījuma saglabāšanā, vienkārši esot jāatrod abpusēji izdevīgi risinājumi. Uz jautājumu, kas notiks tad, ja vienošanās netiks panākta, Kots atbildēja izvairīgi, piebilstot - ja tā notiks, tad par to arī tiks runāts.

"Cik man zināms, bija jāsāk jau līguma projekta fāze, taču man jāiepazīstas ar visiem materiāliem. Nav jēgas prognozēt to, ko es pagaidām nezinu. Cilvēki dzīvo, un uznāk cunami, un jautājums, vai tas uznāk pēkšņi vai nē. (..) Ir izskatīti dažādi varianti, bet es pagaidām nepieļauju, ka netiktu panākta vienošanās. Taču savā ziņā šantažēt, strikti nosakot savus nosacījumus, kas televīzijai varbūt arī nav pieņemami... Nav teikts, ka visi diktētie spēles noteikumi tiks pieņemti. Kā jau tas parasti notiek divu līgumslēdzēju pušu starpā, nekad neviens bez runāšanas līgumu nav noslēdzis," skaidroja Kots.

Kas notiek Latvijā? sniegtā informācija liecina, ka 2011.gada 30.jūnijā noslēdzas termiņš kārtējam līgumam starp LTV un Domburu par raidījuma veidošanu. Kopš šā gada marta starp pusēm notika sarunas par turpmāko sadarbību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums, kā dēļ izsludināts dzeltenais brīdinājums, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas