Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Kleckins paredz lielu interesi par Latvijas Radio ģenerāldirektora amatu

Par sabiedriskā radio ģenerāldirektora amatu būs liela interese, liecina Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja Ābrama Kleckina teiktais aģentūrai BNS.

Pašlaik NEPLP izsludinājis konkursu uz Latvijas Radio (LR) ģenerāldirektora amatu, kas ir vakanta pēc ilggadējā tā vadītāja Dzintra Kolāta lēmuma no radio aiziet.

"Interese par šo amatu būs liela," sacīja Kleckins, apliecinot, ka cilvēki jau ir interesējušies, taču viņu vārdus viņš neatklāja.

Viņš pauda, ka Kolāts amatu pameta ne tikai salīdzinoši zemā atalgojuma dēļ, turklāt algu vadītājam varēs paaugstināt.

"Tā ir komercsabiedrība un tā var no saviem līdzekļiem algu arī pacelt. Turklāt Latvijas Radio zems atalgojums vadībai bija tāpēc, ka radio skaitījās mazs uzņēmums. Tagad tā statuss tiek mainīt uz vidējo un līdz ar to alga var būt līdz 2000 latu," norādīja Kleckins.

Pēc Kleckina uzsvērtā viņš iestāsies, lai sabiedriskā medija ģenerāldirektora amata kandidātus vērtē jaunā sasaukuma NEPLP, jo esošais pilnvaras noslēdzas tuvākajā laikā.

"Te ir viena juridiska nianse - Komerclikumā ir noteikts, cik ilgi var strādāt ar prokūristu. Līdz ar to, ja būs iespējams vadītāja izvēli pārcelt uz februāri, tad vismaz es pastāvēšu uz to. Manuprāt, gala lēmumu būtu jāpieņem tomēr jaunajai padomei, jo tai jau būs jāstrādā ar šo cilvēku. Un tāpēc nebūtu īsti labi viņu vietā lemt. Un cik es zinu, mani kolēģi arī piekrīt šādam variantam," teica Kleckins.

Konkursa nolikums paredz, ka pretendentu vērtēšanas termiņus padome nosaka brīvi pēc saviem ieskatiem, bet tas nevar būt ilgāks par 2012.gada 29.februāri.

Prokūrista amatā iecelts līdzšinējais LR Ziņu dienesta vadītājs Jānis Siksnis, kurš ir apliecinājis, ka startēs arī konkursā uz ģenerāldirektora amatu.

Pieteikties konkursā var līdz 6.janvārim. Pretendentu atlasē NEPLP vērtēs politisko neitralitāti, izglītību, iepriekšējo darba pieredzi, it īpaši uzņēmumu vadīšanā, praktiskās darba iemaņas, īpaši prasmi analizēt finanšu ziņojumus.

Pretendentiem jāiesniedz arī LR turpmāko piecu gadu mērķu programma, kurā jāiekļauj savs skatījums par LR misiju, finansiālā stāvokļa novērtējums, nacionālā pasūtījuma veidošanas principi un vienota medija izveide, kā arī citi jautājumi.

Pēc kandidātu atlases pretendentus, kas atbilst nolikumā iekļautajām prasībām, uzaicinās uz interviju. NEPLP par kandidātiem balsos, un LR valdes loceklis tiks iecelts ar NEPLP locekļu kvalificēto balsu vairākumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas