Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

KNAB uzsāk kriminālprocesu par iespējamiem draudiem saistībā ar nepatiesu liecību sniegšanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir uzsācis kriminālprocesu par iespējamu vardarbības piedraudējumu, lai kādā iztiesāšanā esošā krimināllietā tiktu mainītas liecības smaga nozieguma izdarīšanā apsūdzētas personas interesēs.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā ir iegūti pietiekami pierādījumi, lai KNAB izmeklētājs krimināllietā izmeklējamo rīcību kvalificētu kā vardarbības piedraudējumu liecinieka iespaidošanā un mēģinājumu sniegt nepatiesas liecības tiesā, iztiesājot krimināllietu par smagu noziegumu (pēc Krimināllikuma 301.panta otrajā daļā, 300.panta otrajā daļā un 15.pantā paredzētajām noziedzīga nodarījuma pazīmēm).

Iegūto pierādījumu kopums dod pamatu KNAB izmeklētājam uzskatīt, ka vardarbības draudi ir izteikti kādai personai, lai tā tālāk iespaidotu liecinieku, kuram šo draudu iespaidā un par prettiesisku atlīdzību trīs miljonu eiro apmērā, ir jāatsakās no iepriekš sniegtajām liecībām tiesā un to vietā jāsniedz viņam jau sagatavotas nepatiesas liecības par smagu noziegumu apsūdzētas personas interesēs.

Tāpat kriminālprocesa materiāli norāda uz iespējama noziedzīga nodarījuma mēģinājumu iesaistīt šajā krimināllietā arī citas personas nepatiesu liecību sniegšanai tiesā.

Šajā krimināllietā 2012.gada novembrī ir veiktas vairākas procesuālas darbības un vairākām personām noteikts aizdomās turētā statuss. Izmeklēšanas interesēs patlaban sīkāka informācija netiek sniegta.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas