Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Koalīcija līdz nedēļas beigām cer izvēlēties vienu no četriem LB prezidenta amata kandidātiem

Koalīcija cer līdz nedēļas beigām izvēlēties vienu no četriem Latvijas Bankas prezidenta amata kandidātiem, šodien pēc koalīcijas partiju Sadarbības padomes sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers pastāstīja, ka centrālais jautājums koalīcijas sēdē pirmdien bija Latvijas Bankas vadītāja iecelšana. 

"Koalīcijā esam ilgstoši runājuši par dažādiem kandidātiem, un patlaban mums ir četri kandidāti, kuri tiek apspriesti. Mūsu mērķis ir vienoties par vienu viņiem," teica Kariņš.

Latvijas Bankas prezidenta amata kandidātu vidū ir Latvijas Bankas padomes loceklis Mārtiņš Kazāks, Fiskālās disciplīnas padomes locekle Inna Šteinbuka, bijušais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs Uldis Cērps un  Altum valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš.

"Šie četri kandidāti tiek nopietni apspriesti. Manuprāt, visi četri ir kvalificēti, katram ir drusku cita pieredze, un mūsu valsts iegūtu, ja kāds no viņiem kļūtu par Latvijas Bankas prezidentu," teica premjers, paužot, ka izvēle nebūs viegla, taču patīkama.

Ministru prezidents teica, ka valdošo partiju mērķis ir līdz nedēļas beigām vienoties par vienu kandidātu.

Kā ziņots, atbilstoši Saeimas Prezidija un Frakciju padomes lemtajam kandidatūras Latvijas Bankas prezidenta amatam jāizvirza līdz 29.novembrim.

Saskaņā ar likumu Par Latvijas Banku, centrālās bankas prezidentu amatā ievēlē Saeima pēc ne mazāk kā desmit parlamentāriešu ierosinājuma.

Latvijas Bankas pašreizējā prezidenta Ilmāra Rimšēviča amata pilnvaru termiņš beidzas 21.decembrī.

Top komentāri

Repsis
R
Rimsevicam ir jaanule visi darba gadi LB, jatmaksa visa sanemta alga un premijas LB, jadzess visi socialie maksajumi pensiju fonda no LB lidzekliem, lai sis judas izdzimums Rimsevic , kurs visus sos gadus pretojas un blokeja minimalas algas palielinasanu Latvija, nesanemtu 6 000€/ menesi lielu pensiju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas