Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Koalīcija nevēlas, lai Latvijas Bankas prezidenta ievēlēšanā izšķiroša loma būtu opozīcijas balsīm

Koalīcijas deputāti nevēlētos pieļaut situāciju, kad Latvijas Bankas nākamā prezidenta ievēlēšanā izšķiroša nozīme būtu opozīcijas balsīm.

Aģentūras LETA aptaujātie politiķi uzsver, ka koalīcijai ir jāspēj vienoties par vienotu kandidātu, izvēloties kādu no patlaban izskatāmajiem četriem amata pretendentiem.

Koalīcijas frakciju pārstāvji pauž cerību, ka visai koalīcijai izdosies vienoties par vienu kandidātu, ko virzīt apstiprināšanai Saeimā, lai valsts iegūtu iespējami labāko kandidātu ar iespējami lielu koalīcijas partiju deputātu atbalstu, tādējādi izvairoties no iespējas, ka opozīcijas deputātu balsīm ir izšķiroša nozīme bankas vadītāja ievēlēšanā.

Patlaban Latvijas Bankas prezidenta amata kandidātu vidū ir Latvijas Bankas padomes loceklis Mārtiņš Kazāks, Fiskālās disciplīnas padomes locekle Inna Šteinbuka, bijušais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs Uldis Cērps un Altum valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka patlaban izteiktākie kandidāti centrālās bankas priekšsēža amatam ir Cērps un Bērziņš.

Bērziņa kandidatūra patlaban gan netiek izskatīta visās koalīcijas partijās. Piemēram, partiju apvienība Attīstībai/Par vēlētos, lai par Latvijas Bankas prezidentu tiktu izvēlēts kāds no pārējiem amata kandidātiem. Savukārt partiju apvienības Jaunā vienotība Saeimas frakcija ar Bērziņu nav tikusies, lai uzzinātu viņa skatījumu par nozares attīstību.

Kā ziņots, koalīcija cer līdz nedēļas beigām izvēlēties vienu no četriem Latvijas Bankas prezidenta amata kandidātiem, pirmdien pēc koalīcijas partiju sadarbības sanāksmes sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Atbilstoši Saeimas Prezidija un Frakciju padomes lemtajam kandidatūras Latvijas Bankas prezidenta amatam jāizvirza līdz 29.novembrim.

Saskaņā ar likumu "Par Latvijas Banku", centrālās bankas prezidentu amatā ievēlē Saeima pēc ne mazāk kā desmit parlamentāriešu ierosinājuma.

Latvijas Bankas pašreizējā prezidenta Ilmāra Rimšēviča amata pilnvaru termiņš beidzas 21.decembrī.

Top komentāri

VVZ
V
Visas pilnvaras ir nodotas Eiropas Centrālajai bankai. Kam vajadzīgs šis parazītkantoris ar milzu izmaksām????
Dens
D
Gatavie āksti, tā nav koalīcijas banka, bet Latvijas banka, un tātad nav nekādas starpības, kas to atbalsta, koalīcija vai opozīcija.
labs
l
Latvijas lata muzeja vadītājs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas