Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Koalīcijas partneri iepazīstas ar Sprūdža argumentiem Lemberga atstādināšanas lietā

Valdošās koalīcijas partneri pirmdien sadarbības padomes sēdē sākuši iepazīties ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) argumentiem Ventspils priekšsēdētāja Aivara Lemberga (Latvijai un Ventspilij) atstādināšanas lietā.

Gan Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), gan nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Einārs Cilinskis pirmdien norādīja, ka viņu pārstāvētie politiskie spēki vēl nav iepazinušies ar saņemtajiem dokumentiem. Dombrovskis skaidroja, ka attiecīgais dokuments ir saņemts tikai pirmdien.
Premjers piebilda, ka Sprūdžs sēdes laikā ir izklāstījis argumentus, kāpēc no amata atstādināta amatpersona būtu jāatstādina vēlreiz.

Sprūdžs pirmdien žurnālistiem apgalvoja, ka lielākie ieguvēji no lēmuma par Lemberga atstādināšanu ir iedzīvotāji, "nevis mans reitings". "Ir absurdi pieņemt, ka šādus lēmumus var pieņemt politiskā kapitāla audzēšanas vārdā," akcentēja Sprūdžs. Cilinskis ir izpētījis argumentus, ar kuriem tiek pamatota Ventspils mēra atstādināšana, un viņš tos atzīst par pamatotiem un atbalsta Sprūdža rīcību. Nepieciešamības gadījumā šo jautājumu varētu skatīt arī nacionālā apvienība, piebilda frakcijas priekšsēdētājs.

Jau vēstīts, ka Sprūdžs pirmdien parakstījis rīkojumu par Lemberga atstādināšanu. Savukārt Ventspils mērs plāno tiesā pārsūdzēt Sprūdža parakstīto rīkojumu par viņa atstādināšanu no Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas, aģentūrai LETA atzina Lembergs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas