Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Kodīgas gāzes dēļ evakuē cilvēkus no tiesas nama Liepājā; pajūk arī Lemberga sēde

Kodīgas gāzes dēļ pirmdien no rīta tika evakuēti cilvēki no Administratīvās rajona tiesas Liepājas tiesu nama, informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse. Evakuācija izjauca arī tobrīd sākto tiesas sēdi, kur prasību pret Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) iesniedzis Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Cilvēki asu, kodīgu smaku tiesas ēkā sajutuši ap plkst.10. Tiesas ēkā ieradās policija, ugunsdzēsēji un gāzes avārijas dienesta darbinieki, un līdz plkst.11.25 ēka tika evakuēta. Pārmeklējot ēku, netika atrasti nekādi aizdomīgi priekšmeti, un pēc telpu izvēdināšanas ap plkst.12.45 cilvēki varēja atgriezties tiesas ēkā. Pēc policijas teiktā, kodīgā smaka bijusi jūtama daudzās telpās.

Cilvēkiem bija radušās arī veselības problēmas - slikta, pašsajūta, galvas reiboņi un pat deguna asiņošana. Viens cilvēks vērsies pēc palīdzības pie mediķiem.

Pirmdien plkst.11 tiesā bija plānots izskatīt Ventspils mēra Aivara Lemberga prasību pret KNAB par administratīvā akta atcelšanu. Lembergs sacīja, ka kodīgo smaku sajutis, kāpjot pa kāpnēm. Evakuācijas dēļ pirmdien nenotikusī tiesas sēde pārcelta uz piektdienu, 15.janvāri, informēja Lembergs.

Policijā par notikušo sākta administratīvā lietvedība, lai noskaidrotu notikušā apstākļus. Iespējams, tiesas ēkā bija izpūsta asaru gāze, taču policija šo informāciju pagaidām nevar apstiprināt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas