Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Koļegova: Neesmu darījusi neko tādu, par ko būtu jākaunas

Oficiāli izvirzīta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores amatam oficiāli izvirzītā pašreizējā Valsts vides dienesta (VVD) vadītāja Inga Koļegova sev piederošās koka palešu ražošanas uzņēmuma Pallogs kapitāldaļas atdos brālim,  lai dzēstu jebkādas šaubas par viņas līdzdalību uzņēmumā, Koļegova trešdienas rītā pastāstīja intervijā Latvijas Radio.

Stāstot par amatpersonas deklarācijā norādīto dividenžu saņemšanu no Pallogs un vairāku simtu tūkstošu eiro atdāvināšanu brālim Mārim Zudānam, viņa pauda, ka tas ir gan likumīgi, gan taisnīgi.

"Neesmu darījusi neko tādu, par ko būtu jākaunas," teica Koļegova.

Jau ziņots, ka finanšu ministre Dana Reizniece–Ozola oficiāli izvirzīs Koļegovu VID ģenerāldirektores amatam.

Firmas.lv dati liecina, ka Koļegova ir 50% kapitāldaļu īpašniece uzņēmumā Pallogs un dividendēs no uzņēmuma viņa pērn saņēmusi 320 000 eiro. Kā skaidro pati Koļegova, viņa šīs dividendes pērn dāvinājusi savam brālim. Tāpat Koļegova pērn aizdevumos izsniegusi 220 914 eiro, ziņoja aģentūra LETA.

Medijos Koļegova skaidrojusi, ka ir tikai formāla Pallogs līdzīpašniece, bet labuma guvējs ir viņas brālis. Arī dāvinājumi esot izsniegti brāļa ģimenei. Tiesa, uzņēmuma gada pārskatos nav atrodama norāde, ka uzņēmuma līdzīpašniece tam būtu aizdevumā izsniegusi iespaidīgas summas, kas rada aizdomas par šo līdzekļu izmantošanu ''aplokšņu algu'' maksāšanai, norāda mediji.

Iepriekšējā VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone jūnija beigās atstāja amatu. Uz VID ģenerāldirektora amatu tika izsludināts konkurss, kas noslēdzās bez rezultātiem. No četriem amata pretendentiem, kas tika virzīti konkursa otrajai kārtai, neviens netika atzīts par piemērotu, tāpēc tika nolemts VID jauno vadītāju meklēt valsts pārvaldē bez konkursa. Līdz šim uzrunātas vairākas amatpersonas, tostarp   Koļegova, Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš un Patērētāju tiesību aizsardzības centra vadītāja Baiba Vītoliņa, taču pēdējie divi atteicās pretendēt uz attiecīgo amatu.

Koļegova  līdz šim tikusies ar valdības sociālajiem partneriem un uzņēmēju organizācijām, kuras gan nav paudušas skaidru atbalstu VVD vadītājas kandidatūrai uz VID ģenerāldirektora amatu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas