Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Konkurences padomi vadīs Skaidrīte Ābrama

Otrdien valdība Konkurences padomes (KP) vadītājas amatā bez diskusijām un jautājumiem apstiprināja ekonomikas ministra Daniela Pavļuta virzīto kandidāti Skaidrīti Ābramu (RP).

Plānots, ka amata pienākumus S.Ābrama sāks pildīt šā gada 26.jūnijā.

S.Ābramai  ir maģistra grāds vadības zinātnē Latvijas Universitātē. Zināšanas viņa papildinājusi Šveices institūtu Akad un Imaka pēcdiploma studijās ekonomikas zinātnēs, Austrijas Ekonomikas palātas Ekonomikas veicināšanas institūta menedžmenta kursos, kā arī vairākos kursos apguvusi grāmatvedību un finanšu rādītāju analīzi. S.Ābrama no 2004.gada līdz 2009.gadam pildījusi KP padomes locekles amata pienākumus, bet līdz 2011.gada oktobrim bija KP vecākā ekonomiste. Pirms darba KP S.Ābrama bija Vācijas Internationaler Bund valodu un sociālās pedagoģijas institūta direktora vietniece.

No 2011.gada oktobra S.Ābrama vadīja Austrijas Ekonomikas ministrijas projektu Austrijas investīciju veicināšanai Baltijā, kas ietver pētījuma izstrādi par aktuālo transporta  un loģistikas situāciju Latvijā un Lietuvā.

Tāpat S.Ābrama bijusi lektore Latvijas tiesnešu apmācības semināros par konkurences tiesību piemērošanu un Eiropas Komisijas starptautiskajā tiesnešu apmācības seminārā Codacons. Viņa bijusi arī Eiropas Komisijas finanšu instrumenta TAIEX (Technical Assistance and Information Exchange) eksperte dažādās valstīs, kā arī Eiropas Komisijas programmā  Twinning izstrādājusi projektu un sagatavojusi aktivitātes konkurences politikas ieviešanai Moldovas konkurences iestādē.

S.Ābrama par galvenajiem uzdevumiem KP priekšsēdētājas amatā saka: "Konkurences padomes galvenie uzdevumi paliks nemainīgi - nesaudzīga konkurences pārkāpumu apkarošana un konkurences veicināšana tirgus segmentos, kur tā ir nepietiekama. Lai to īstenotu vēl sekmīgāk, ir konsekventi jāturpina pilnveidot izmeklēšanas un ekonomiskās analīzes metodes lietu izpētē un tirgu uzraudzībā. Tāpat ir jāattīsta arī Konkurences padomes administratīvās spējas, lielāku uzmanību veltot personālpolitikai, lai novērstu pieredzējušo ekspertu aiziešanu no KP un veicinātu darbinieku profesionalitāti un motivāciju, kā arī mazinātu birokrātisko slogu iestādē, veidojot sistēmisku sadarbību ar klientiem."

KP priekšsēdētāja amata konkursā, kas tika izsludināts, jo iepriekšējā KP vadītāja Ieva Jaunzeme kļuva par Labklājības ministrijas valsts sekretāri, pieteicās pieci kandidāti, no kuriem trīs tika izvirzīti konkursa otrajai kārtai. Konkursa atlases komisija pēc klātienes intervijām ar visiem trim otrajai kārtai izvirzītajiem pretendentiem vienbalsīgi atzina S.Ābramu par piemērotāko, kompetentāko un pieredzējušāko kandidātu šim amatam, iesakot ekonomikas ministram viņu virzīt apstiprināšanai amatā Ministru kabinetā.

Konkursa kandidātu atlases komisiju vadīja Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce, bet tajā darbojās arī Labklājības ministrijas valsts sekretāre Ieva Jaunzeme, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietniece Zaiga Liepiņa, ekonomikas ministra padomniece Inese Druviete, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.


Top komentāri

KP jau sevi "pierādījusi"
K
Kaada jeega nos siis padomes, ja pati lielakaa lieta Latvijas vesturee par TV3 un lnt apvienosanos izgazusies pilnigi?? Kam mums teret valsts lidzeklus sadaam padomeem, ja butibaa taas ir uzperkamas un ietekmejamas? Kaa var vienaa valstii visi TV kanaali piedereet vienam ipasniekam??? Viss, ko padome dariis , nelaus dzivot mazajiem uznemumie,tos čakarees, jo redz uz vienas ielas nedrikstees pastavet divi vienadi ziimola veikali, jo tas tacu graus musu valsts ekonomiku! (tas piemeram) Un kur tad ieprieksejaa vaditaja? laiakam pietiek visai dzivei no sii TV darijuma,nav vairs jastradaa... Sviests kaut kads.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas