Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Krājbankā kontus nodokļu rēķiniem ar VID reģistrējuši 18 000 personu

Kontus nodokļu rēķiniem AS Latvijas Krājbanka (Krājbanka) reģistrējuši 18 000 juridisku personu, individuālo komersantu un saimnieciskās darbības veicēju, informēja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Agnese Grīnberga.

Gandrīz puse no minētajiem 18 000 kontu ir juridisku personu konti. VID reģistrēti tie konti, kas kaut reizi izmantoti darījumiem, taču VID nav informācijas par to, vai šie ir vienīgie, kurus iepriekšminētie nodokļu maksātāji izmanto nodokļu maksājumu veikšanai, līdz ar to VID nevar apgalvot, ka tieši ap 18 000 personu varētu būt problēmas ar nodokļu samaksu.

VID pārstāve sacīja, ka no likuma Par nodokļiem un nodevām 29.panta 5.daļas izriet: ja nodokļu maksātājs vakar veicis maksājumu uzdevumus Krājbankā norēķiniem ar valsti, tad viņiem nokavējuma nauda par laikus neveiktu maksājumu netiks aprēķināta.

Ja nodokļu maksājums netiek saņemts noteiktajā termiņā, tad VID vēl piecas dienas gaida naudas pārskaitījumu, taču tad, ja šo piecu dienu laikā nauda netiek saņemta, VID informācijas sistēmas automātiski aprēķina nokavējuma naudu jau sākot ar pirmo dienu no normatīvajos aktos noteiktā samaksas datuma.

Grīnberga arī norādīja uz likumā paredzēto iespēju nodokļu maksātājiem, kuri nevar laikus veikt nodokļu samaksu, vērsties VID ar iesniegumu un lūgt piešķirt termiņa pagarinājumu, tomēr viņa pieļāva, ka arī šajā situācijā nokavējuma nauda par laikus neveikto maksājumu līdz VID lēmumam par samaksas termiņa pagarinājuma piešķiršanu varētu tikt aprēķināta.

VID pārstāve solīja precizēt, cik ilgā laikā VID skata lūgumus par nodokļu samaksas termiņa pagarinājumiem.

Jau ziņots, ka Krājbankā konstatēts līdzekļu iztrūkums ap 100 miljoniem latu, šodien žurnālistus informēja Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis.

Ķuzis apstiprināja, ka ir apcietināts bankas priekšsēdētājs Ivars Priedītis un aizturēti arī pārējie bankas valdes locekļi - Mārtiņš Zalāns, Svetlana Ovčiņņikova un Dzintars Pelcbergs -, kuru līdzdalība iztrūkuma izveidē tiek noskaidrota. Par aizdomās turamo lietā atzīts arī bankas līdzīpašnieks Vladimirs Antonovs, un tiek lemts par viņa izsludināšanu starptautiskajā meklēšanā.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome pirmdien nolēma apturēt visu Krājbankas finanšu pakalpojumu sniegšanu. Šāds lēmums pieņemts, jo bankā konstatēts līdzekļu iztrūkums, par ko informēta Ģenerālprokuratūra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas