Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Kravas vilciens Cukurfabrikas stacijā liek riskēt ar dzīvību

Ar traģēdiju varēja beigties otrdienas rīts Cukurfabrikas stacijā, kur kravas vilciens pasažieriem nosprostoja ceļu uz elektrovilcienu, liekot jelgavniekiem kāpt pāri vilciena platformām, vēsta portāls zz.lv.

"Gājām uz vilcienu Jelgava – Rīga, kas no Cukurfabrikas stacijas atiet pulksten 7.33. No Rīgas puses tuvojās kravas vilciens, mēs paspējām pāriet un tikām uz vajadzīgā perona, bet daļa pasažieru palika RAF pusē, jo kravas vilciens pēkšņi apstājās Cukurfabrikas stacijā, nošķērsojot gājēju pāreju," stāsta jelgavnieks Vladimirs Terentjevs, kurš katru rītu elektrovilcienu izmanto, lai dotos uz darbu Olainē. Aculiecinieks atklāj, ka brīdī, kad kravas vilciens apstājies, peronam tuvojies elektrovilciens no Jelgavas, tāpēc RAF pusē palikušie sāka kāpt pāri vilciena sastāvam. "Šādas situācijas ir redzētas, taču šoreiz kravinieks pēkšņi sāka kustēties, bet uz tā bija cilvēki, kas centās tikt otrā pusē, un nu viņiem nācās lēkt no braucoša transportlīdzekļa," sašutis stāsta jelgavnieks.

Latvijas dzelzceļa pārstāvis Māris Ozols atzīst, ka šoreiz problēmā vainojams cilvēka faktors: "Dežurants Jelgavas stacijā kravas vilciena mašīnistam nepaziņoja, ka jāapstājas pirms pārejas, lai pasažieri varētu tikt uz perona, un vilciens tika apturēts vien pirms luksofora, iebraucot Jelgavas stacijā. Luksoforā bija aizliedzošs signāls. Atzīstam, ka izveidojās ļoti bīstama situācija." Uzņēmuma pārstāvis skaidro, ka notiek lietas izmeklēšana, taču neatklāj, kāds sods var draudēt dežurantam par pieļauto kļūdu, kas daudziem pasažieriem likusi atrasties soļa attālumā no traģēdijas.

Uzņēmumā pēdējā laikā nav saņemtas sūdzības par to, ka cilvēki nevar droši šķērsot ceļu, taču M.Ozols atzīst, ka dažkārt tādas problēmas pastāv. "Minētais vilciens bija saimniecība, kas tiek izmantots, piemēram, sliežu remonta laikā. Taču ļoti audzis arī kravu apjoms, gadā cauri Latvijai izlaižam maksimālo daudzumu, gadās, ka kāda osta nevar pieņemt kravu, tā ir kaut kur jānovieto, bet atbildīgie kļūdās un apstādina to uz pārejas, nesašķeļot sastāvu," situāciju ieskicē M.Ozols, aicinot iedzīvotājus neriskēt un nelīst ne zem, ne pāri vilcienu sastāviem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas