Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Krievija, Baltkrievija un Kazahstāna aizliedz mežģīņu biksīšu tirdzniecību; Laumu tas pagaidām neskar

Krieviju, Kazahstānu un Baltkrieviju vienojošās Muitas savienības teritorijā aizliegts ražot, ievest un pārdot mežģīņu apakšbikses, vēsta Krievijas mediji.

Veļas ražotāja a/s Lauma Lingerie pagaidām gan nav saskārusies ar jebkādām problēmām, kas skartu mežģīņu biksīšu eksportu uz Muitas savienības valstīm, biznesa portālam Nozare.lv sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Linda Matisone. "Līdz šim nekādu problēmu mūsu produkcijas eksportam uz šīm valstīm nav bijis. Neesam saņēmuši arī nekādu informāciju, ka biksītes varētu neatbilst prasībām," skaidroja Matisone.

Kā paziņoja Baltkrievijas ministrs Eirāzijas ekonomiskās komisijas tehnisko noregulējumu jautājumos Valērijs Koreškovs, šāds aizliegums ieviests, jo attiecīgā produkcija neatbilst Muitas savienības tehniskajiem reglamentiem.

"Visas prasības nav jaunas, tās jau pastāvēja," skaidroja Koreškovs.

Mežģīņu biksīšu aizliegums izraisījis plašu izsmieklu Krievijas interneta vidē, liekot Krievijas Patērētāju savienības priekšsēdētājam Pjotram Šeliščam aizstāvēt neparasto aizliegumu.

Šeliščs intervijā radiostacijā Eho Moskvi uzstāja, ka poliamīda, neilona un poliestera mežģīņu apakšbikšu ražošanas, importa un tirdzniecības aizliegums ir pilnībā pamatots, jo tādā veidā tiks aizsargāta sieviešu veselība.

"Šie ir racionāli motīvi, jo veikalu plauktos nevajadzētu nonākt produktiem, kas ir kaitīgi veselībai vai maldina patērētājus. Tāds ir uzraudzības iestāžu uzdevums," sacīja Šeliščs.

Rīkojums par sintētiskas apakšveļas aizliegumu Muitas savienībā spēkā stājās jau 2012.gada 1.jūlijā, bet ar atbilstošiem sertifikātiem attiecīgās preces ražošana un pārdošana ir atļauta līdz 2014.gada 1.jūlijam.

Matisone skaidroja, ka Lauma Lingerie sertifikāts ir izsniegts vēl uz ilgāku termiņu nekā 2014.gada 1.jūlijs. "Mēģināsim noskaidrot, kāda īsti ir situācija. No rītdienas piedalāmies federālajā veļas izstādē Maskavā, tur runāsim gan ar sadarbības partneriem, gan mūsu pārstāvniecības Krievijā vadību, lai saprastu, vai kaut kas ir jāmaina," sacīja Matisone.

Jautāta, kāds higroskopiskums ir Lauma Lingerie ražotajām biksītēm, Matisone sacīja, ka tas atšķiras katram modelim. "Ir blīvāki audumi, ir vieglāki audumi, tāpēc vienu skaitli nosaukt nevar," norādīja Matisone.

Lauma Lingerie eksports uz Muitas savienības valstīm veido vairāk par pusi no saražotās produkcijas, tāpēc šis tirgus uzņēmumam ir ļoti būtisks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas