Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Kriminālprocesam par Dirnēnu darījumiem maina izmeklētāju

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvalde nomainījusi izmeklētāju kriminālprocesam, kas tika ierosināts pēc Latvijas Televīzijas žurnālistu publiskotās informācijas par bijušā Finanšu policijas izmeklētāja Roberta Dirnēna un viņa ģimenes mantiskajiem darījumiem, svētdien ziņo Latvijas Televīzijas raidījums de facto.

Lieta pēc tās ierosināšanas bija uzticēta trīs izmeklētāju grupai, vēlāk izmeklēšanu vadīja Ronalds Vītols. Šā gada janvārī de facto publiskoja informāciju, kas liecināja par šī izmeklētāja kontaktiem ar apšaubāmas reputācijas personām. To firmas bija iesaistītas fiktīvu darījumu ķēdēs un nodokļu nemaksāšanā. No vienas no šīm firmām Finanšu policijas izmeklētājs Vītols bija iegādājies automašīnu, kas pāris dienu laikā bija mainījusi piecus īpašniekus. Žurnālisti pamanīja Vītolu kopā ar šīm personām brīvdienas rītā brokastojot kādā Rīgas kafejnīcā.

"Šī komunikācija starp Ronaldu Vītolu un sižetā redzamajām personām nav gadījuma rakstura nejaušība, bet cilvēks pazina šīs personas arī iepriekš. Faktiski tika veikts arī darbs saistībā ar šīm personām, un galu galā tika rekomendēti pasākumi, mazinot risku ietekmēt turpmāku kriminālprocesu darbību, atrodoties noteiktā interešu konfliktā ar noteiktu personu loku," raidījumam saka Finanšu policijas priekšnieks Edijs Ceipe.

Uzskatot, ka izmeklētājs Vītols zaudējis uzticību, viņu plānoja pārcelt uz citu amatu, citā VID struktūrā, taču Vītols šomēnes iesniedzis atlūgumu.

Kriminālprocesu, kas tika ierosināts pēc LTV atklātās informācijas saistībā ar Dirnēnu ģimeni, tagad nodos citam izmeklētājam - izmeklēšana turpināsies VID Iekšējās drošības daļā, tās darbiniekiem esot bijis vismazākais kontakts ar bijušo kolēģi. Tiesa – vēl nesen šajā struktūrā bija tikai viens izmeklētājs.

"Viss pagājušais gads pagāja, komplektējot Iekšējo drošības daļu. Tikai nesen ir visas izmeklētāju štata vietas ir pilnas – tas ir četri. Viens, kas ir pieredzējis, un trīs jauni izmeklētāji, kuri tikai uzņem apgriezienus izmeklēšanā. Vērojot darba apjomus, es domāju, ka četri ir par maz, bet tāda ir situācija un štatu saraksts. Nākotnē pie reformām ir jādomā, kā palielināt izmeklētāju skaitu," saka Ceipe.

Aizvadītajā gadā VID Iekšējās drošības daļa uzsākusi septiņas krimināllietas, kas ir līdzīgi kā iepriekšējos gados, kā arī 25 dienesta pārbaudes un 13 disciplinārlietas. Paralēli tam nelielā dienesta resursi tērēti, lai vairāk nekā simts reižu sniegtu VID darbiniekiem atzinumus par iespēju savienot amatus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas