Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Krūmane: Šobrīd ir pāragri vērtēt situācijas ap Snoras banku ietekmi uz Latviju

Šobrīd ir pāragri vērtēt situācijas ap Snoras banku ietekmi uz Latvijas Krājbanku un Latviju, aģentūrai BNS atzina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja Irēna Krūmane.

"Snoras bankas situācijas ietekme uz Latviju ir atkarīga no Snoras bankas akcionāru Lietuvas valsts lēmumiem. Šobrīd ir pāragri vērtēt tālāko ietekmi uz Latvijas Krājbanku," teica Krūmane.

Jau vēstīts, ka Lietuvas valdība 16.novembrī ārkārtas sēdē nolēma pārņemt bankas Snoras akcijas, jo radās bažas par bankas likviditāti. Savukārt Lietuvas centrālā banka nolēma līdz pirmdienai, 21.novembrim, apturēt Snoras darbību un atcelt valdi.

Lietuvas premjerministrs Andris Kubiļus, kura vadītā valdība nolēma Snoras nacionalizēt, paziņoja, ka divi lielākie bankas Snoras akcionāri, iespējams, ir veikuši noziedzīgus nodarījumus.

Lietuvas centrālā banka saņēmusi informāciju no ārvalstīm, ka Snoras aktīvos trūkst vērtspapīru vairāk nekā miljarda litu (204 miljoni latu) vērtībā. Ģenerālprokuratūra sākusi izmeklēšanu, lai noskaidrotu, vai notikusi īpašuma izlaupīšana. Pirmstiesas izmeklēšana tiek veikta par nepatiesu pārskatu iesniegšanu, dokumentu viltošanu, ļaunprātīgu darbību, īpašuma zādzību un nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju, tomēr apsūdzības nevienam pagaidām nav izvirzītas.

Pērnā gada beigās 68,1% Snoras akciju īpašnieks bija Krievijas uzņēmējs Vladimirs Antonovs, bet 25,31% Snoras akciju piederēja bankas līdzšinējam valdes priekšsēdētājam Raimondam Baranauskam.

Snoras pieder nedaudz vairāk kā 60% Latvijas Krājbankas akciju.

Ziņots arī, ka Latvijas Krājbankas valde piektdien lemj par bankas pamatkapitāla palielināšanu, pastāstīja "Latvijas Krājbankas" valdes priekšsēdētājs Ivars Priedītis.

Priedītis piektdienas priekšpusdienā teica, ka bankas valde kopīgi ar FKTK vēl vērtē nepieciešamo pamatkapitāla palielināšanas apjomu. Plānots, ka lēmums tiks pieņemts piektdienas vakarpusē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas