Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kučinskis atvainojas Valsts kontrolei, tomēr uzsver, ka ne vienmēr ir tikai viens pareizais viedoklis

Premjers Māris Kučinskis (ZZS) ir pateicīgs Valsts kontrolei (VK) par darbu, ko tā dara, un vēlas atvainoties, ja viņa iepriekš iestādei veltītie izteikumi ir kādu aizskāruši.

Šorīt telekanālā LNT politiķis apgalvoja, ka izteikumos par VK "graujošajiem uzlidojumiem" daļēji esot pārprasts, jo daļu teiktā esot mēģinājis "pateikt pēdiņās". Ja VK ir aizvainota, es gribētu viņiem atvainoties, jo viņu darbs ir labs un svētīgs, sacīja Ministru prezidents, vienlaikus gan paziņojot, ka atsevišķi VK vērtējumi ir nevis neapšaubāma patiesība, bet gan diskusiju objekts, kas būtu apspriežami tiešās sarunās, nevis caur masu medijiem.

Kučinskis skaidroja, ka VK cita starpā pārbauda arī dažādu darbību lietderību, bet šādos gadījumos iestādes atzinumi esot tikai viedoklis, un nevajagot domāt, ka "tieši man ir vienīgais pareizais viedoklis". Kā piemēru politiķis minēja VK un ugunsdzēsēju atšķirīgos viedokļus par to, kādā virzienā jānovieto žāvējamās šļūtenes.

Savukārt runājot par pārmaiņām Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestā (Kontroles dienestā), kura vadībā drīzumā nonāks advokāte Ilze Znotiņa, Kučinskis pauda viedokli, ka ar jaunās vadītājas palīdzību valstij izdosies atgūt kontroli pār finanšu plūsmām.

Premjers solīja, ka nedz viņš, nedz ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers neiejauksies Znotiņas lēmumu pieņemšanā un nespiedīs viņu paturēt Kontroles dienestā tā līdzšinējo vadītāju Viesturu Burkānu, kurš arī kandidēja konkursā un kuram visi darbinieki esot parakstījuši atbalsta vēstuli.

Vienlaikus Kučinskis pauda viedokli, ka Burkānam ir lielas uzkrātas zināšanas un viņu paturēt dienestā būtu lietderīgi, taču tā būšot tikai un vienīgi Znotiņas izšķiršanās. Politiķis atzīmēja, ka Burkānam nav pārmesta ļaunprātīga dienesta stāvokļa izmantošana.

Kučinskis atkārtoti atzīmēja, ka Burkāns noteikti neieņemšot Kontroles dienesta priekšnieces vietnieka amatu.

Top komentāri

tiklīdz sāk domāt, tā patiesība "ai
t
to >> "melnais humors". Ir speciāli testi, kā noskaidrot patiesību. To būtība - ātras atbildes uz katru uzdoto jautājumu. Jo tiklīdz sāk domāt, tā patiesība "aizpeld". It īpaši - politiķiem.
melnais humors
m
Vabrūt Kučinskim tomēr derētu vispirms apdomāt, ko teikt, un tikai tad vērt muti vaļā un "vēstīt"? :-D
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas