Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Kučinskis: Diskusija par deputātu skaita samazināšanu ir ņemšanās

Saeimas lēmums neatbalstīt Pašvaldību lietu ministra Edmunda Sprūža rosināto deputātu skaita samazināšanu pašvaldībās bijis pareizs, tā intervijā Latvijas Radio atzina Lielo pilsētu asociācijas izpilddirektora vietnieks Māris Kučinskis.

"Uz tā fona, kas Latvijai ir jādara, maznozīmīga ir diskusija par to, vai pašvaldībā sēž septiņi vai deviņi deputāti. Domāju, ka tā šobrīd nav ne tuvu pirmā desmita aktualitāte, vienkārši par to ir ļoti viegli diskutēt. Es to saucu par ņemšanos," atzina M.Kučinskis.

Vienlaikus viņš norādīja, ka šīs domstarpības valdošajā koalīcijā neatstās būtisku ietekmi uz valdības stabilitāti.

M.Kučinskis intervijā Latvijas radio arī atzina ka diez vai pašvaldībām būtu skolēniem jāpērk dzēšgumijas un zīmuļi.: "Bezmaksas izglītība, tās ir siltas telpas, tie ir apmācīti skolotāji, tā ir visa infrastruktūra, kas jau ir. ņemot vērā, ka pēdējos gados valsts grāmatām spēja mazu daļiņu atvēlēt - nākamajā gadā summa izaugs līdz septiņiem latiem uz vienu skolēnu, kas arī ir ļoti maz. Tas visu šo bibliotēku fondu un visu to kas skolai nepieciešams, lai varētu apmācīt, pašvaldības jau finansē.".

Jau ziņots, ka valdošās koalīcijas pārstāvji pirmdien, 28.janvārī vienojās, ka šonedēļ Saeimas plenārsēdē steidzamības kārtā tiks atbalstīts likumprojekts, kas paredzēs deputātu skaita samazināšanu mazajās pašvaldībās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas