Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Kučinskis: E-veselības sistēma iekļauta IT kritiskās infrastruktūras sarakstā

E-veselības sistēma ir iekļauta informācijas tehnoloģiju (IT) kritiskās infrastruktūras sarakstā, šodien Saeimas komisiju kopsēdē paziņoja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), kurš patlaban pilda arī veselības ministra pienākumus.

Šāds solis nozīmē, ka e-veselība un tās dati kļuvuši par valsts drošības jautājumu.

Informācijas tehnoloģiju drošības likumā teikts, ka IT kritiskā infrastruktūra ir infrastruktūra, kuru atbilstoši Nacionālās drošības likumam apstiprina Ministru kabinets.

Tāpat likums paredz, ka IT kritisko infrastruktūru aizsargā, lai nodrošinātu valstij un sabiedrībai būtisku pamatfunkciju veikšanu, turklāt tiek nodrošināta IT kritiskās infrastruktūras integritāte, pieejamība un konfidencialitāte.

Kritiskās infrastruktūras saraksts ir valsts noslēpums.

Kā norāda drošības incidentu novēršanas institūcija Cert.lv, tā regulāri sadarbojas ar atbildīgajām personām par kritiskās infrastruktūras drošību gan tās informējot par draudiem un ievainojamībām, gan risinot IT drošības incidentus, gan aicinot piedalīties kursos un semināros, gan iesaistot dažādās IT drošības mācībās un citās aktivitātēs.

Jau ziņots, ka gada sākumā, 16.janvārī, Nacionālā veselības dienesta (NVD) informācijas sistēmai un e-veselībai notika kiberuzbrukums. Uzbrukums NVD informācijas sistēmai, tostarp e-veselībai bija plānots un notika vienlaicīgi no vairāk nekā 20 valstīm, vai vismaz datorsistēmām, kas uzdodas nākam no tādām.

Top komentāri

tu
t
ar savu obligāto kā padomju laikos. Cik miljonu vēl paredzēts ieguldīt šai e-v? Un tā nav zagšana?
ļuļa
ļ
tagad atkal būs iemesls tērēt miljonus, lai novērstu draudus drošībai. nebija vienkāršāk neieviest to kretīnisko eveselību??? lētāk tas jau nu būtu noteikti.
...
.
Visu to Kučinska kantori vajag iekļaut tautas ienaidnieku sarakstā!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas