Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Kuģa "Beverīna" īpašnieks: kuģim aizliedza ienākt ostā

Liepājas ostas kapteiņdienests nav ļāvis kuģim "Beverīna", kas otrdien nogrima pie Liepājas, ienākt ostā, aģentūrai BNS apgalvoja kuģa īpašnieks Igors Fikss.

"Traģēdija faktiski notika manā klātbūtnē, jo es visu laiku ar kuģi uzturēju sakarus. Kuģis "Gints" vilka "Beverīnu" uz Liepājas ostu. Aptuveni jūdzi no tās vārtiem "Ginta" kapteinis lūdza kapteiņdienestam atļauju ienākt ostā, taču tas netika atļauts, turklāt zinot, ka "Beverīnai" pārstājis darboties dzinējs," Fikss norādīja.

"Es pats lūdzu palīdzību ostas kapteiņdienestam, velkoņu kompānijām, taču nepaspējām," kuģa īpašnieks vēl norādīja.

Viņš pastāstīja, ka ostas kapteiņa dienests ieteicis kuģim doties atpakaļ jūrā tālāk no ostas vārtiem un tur dreifēt līdz trešdienas rītam, kaut arī dzinējs nedarbojas. Savukārt vēlāk ar citu kuģi "Beverīnu" atvilkt līdz ostai.

"Neviens nepalīdzēja, arī ne kuģis "Virsaitis", kurš bija blakus. Taču palīdzēt varēja, bet atbildīgie cilvēki sēž tikai savos krēslos, un

cilvēki iet bojā," sacīja Fikss.

Pēc viņa teiktā, glābšanas dienests nemēģināja glābt kuģi un tikai pēc tā nogrimšanas sāka meklēt apkalpi.

"Protams, nākot ostā, bija risks uztriekt kuģi uz akmeņiem vai mola, jo vējš bija stiprs. Ostas vadība jau nevēlas, lai kuģis nogrimtu ostas teritorijā," pauda kuģa īpašnieks.

Fikss arī klāstīja, ka "Beverīna" bija viņa vislabākais kuģis ar modernām iekārtām, iespējams, labākais "Baltikas" tipa kuģis Latvijā.

Savukārt uz aizsardzības ministra Vineta Veldres pārmetumiem, ka apkalpe jūrā devusies bez glābšanas vestēm un plostiem, kuģa īpašnieks atbildēja īsi: "Vai ministrs tur bija? Uz "Beverīnas" bija divreiz vairāk glābšanas vestu, nekā nepieciešams."

Fikss arī apstiprināja, ka uz kuģa bijusi sešu cilvēku apkalpe - pieci liepājnieki un viens zvejnieks no Ventspils.

Pagaidām kuģa īpašnieks gan atsacījās paust viedokli par to, kas varētu būt noticis ar kuģa apkalpi, kā arī nevēlējās atklāt, vai kuģis bija apdrošināts un vai tas devās jūrā zvejot vai arī meklēt dzelmē gulošos metāllūžņus.

"Vieglākais ceļš tagad būtu cilpa kaklā, tomēr esmu nolēmis dzīvot un strādāt tālāk un nekādā gadījumā nepametīšu kuģa apkalpes nelaimē nonākušos ģimenes locekļus," uzsvēra "Beverīnas" īpašnieks.

Jau vēstīts, ka jūrā pie Liepājas otrdien vēlu vakarā nogrimis zvejas kuģis "Beverīna" un glābšanas darbi līdz šim bijuši nesekmīgi. Glābējiem pagaidām nav izdevies atrast pie Liepājas nogrimušā kuģa apkalpi, taču glābšanas darbi turpināsies arī ceturtdienas naktī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas