Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Ķuzis par 16.martu: Abas puses pilnībā zināja, kas notiks otrā pusē

Valsts Policija nav saņēmusi nevienu iesniegumu par pārāk skaļas mūzikas atskaņošanu 16.marts pasākuma laikā pie Brīvības pieminekļa, ja šāds iesniegums tiks saņemts policija to izskatās, tā intervijā_ Latvijas Radio _atzina Valsts Policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

I.Ķuzis norādīja, ka policija rīkojusies atbilstoši likumam, nepieļaujot fizisku kontaktu starp abu pasākumu dalībniekiem:

"Valsts policija tikās ar abu pušu pieteicējiem. Tika detalizēti izrunāta norises kārtība. Abas puses pilnībā zināja kas notiksies otrā pusē. Mēs neesam pirms pasākuma saņēmuši nevienu iesniegumu, par to ka kāda no pusēm būtu neapmierināta par to kas notiks otrā pusē. Norises iespējamā vietas maiņa var notikt tikai tad, ja pieteicējs uzskatā un griežas pie mums vai Rīgas domē, ka nepiekrīt. Arī uz šo brīdi neesam saņēmuši nevienu iesniegumu par to ka pasākuma organizatoriem būtu bijušas kādas problēmas ar mūzikas atskaņošanu. (..) Ja tādu saņemsim – tas būs par pamatu uzsākt pārbaudi," sacījaI. Ķuzis.

Jau ziņots, ka leģionāru atceres pasākuma un viņu pretinieku piketa laikā pie Brīvības pieminekļa sestdien īslaicīgi aizturēti pieci cilvēki un kopumā, policijas vērtējumā, 16.marta pasākums noritējis nedaudz saspringtākā gaisotnē nekā iepriekšējos gadus.

Jau ziņots, ka pēc 16.marta notikumiem pie Brīvības pieminekļa NA pirmdien plāno lemt par prasību demisionēt iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim (RP), jo policija pieļāvusi, ka pie Brīvības pieminekļa leģionāru atceres gājiena dalībnieku pretējās nometnes pārstāvji - biedrības Apvienība pret nacismu aktīvisti - sagaidīja ar skaļām sirēnām, ausīs griezošu mūziku krievu valodā un ierakstītām uzrunām ar savu skatījumu uz vēsturi.

Vairāki NA politiķi mēģināja nokļūt pie biedrības aktīvistiem aiz barjeras, lai izslēgtu skaļruņus, taču policija viņus apturēja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas