Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

LA: Ogotāja Lubānas mežos sastop lāci

Pusotru kilometru attālumā no savas mājas Madonas rajona Lubānas mežu masīvā ogotāja Inta Lanka sastapusies ar lāci. No plēsīgā zvēra viņu šķira vien 100 metru, piektdien raksta Latvijas avīze (LA).

"Momentā izlēmu, ka nekustēšos. Nez kur biju dzirdējusi vai lasījusi, ka beigtu cilvēku lācis neēdot," nu jau ar humoru laikrakstam pastāstīja I.Lanka. Lācis esot divas reizes piecēlies stāvus, bet tad kūleņiem meties prom.

I.Lanka pastāstīja, ka lāci ogojot redzējusi arī pērn, bet tad viņai bijis līdzi suns, kas rejot dzīvnieku nokaitinājis, lācis pat sācis kārpīt sūnas un kļuvis diezgan agresīvs. Tad ogotāja steidzās zvanīt tuviniekiem, lai "vismaz paziņotu, kur viņu meklēt gadījumā, ja pati vairs nepārnāktu", raksta LA.

Valsts mežu dienestā LA informēja, ka Latvijas teritorijā kopumā mīt kādi padsmit lāči. Vietās, kur tie biežāk redzēti, esot izplatīti speciāli informatīvi bukleti ar pamācībām, kā cilvēkiem sadzīvot ar lāčiem. Padomi rodami arī internetā, taču galvenais esot radīt zvēram iespaidu, ka cilvēks nav uztraucies, nebēgt un nekādā gadījumā neskatīties lācim acīs, jo tas var dzīvnieku satracināt. Eksperti arī iesaka ogotājiem neņemt līdzi uz mežu smaržojošas sviesmaizes, kas lāčus varētu pievilināt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas