Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Lācenes Mades meklēšanas darbi turpināsies līdz tumsai

No Līgatnes dabas taku voljera vakar vakarā izmukušās lācenes Mades meklēšanas darbi turpināsies līdz tumsai. Ja pirmdien lāceni neizdosies atrast, meklēšanas darbi atsāksies līdz ar rīta gaismu,  pastāstīja Līgatnes dabas taku vadītājs Jānis Andrušaitis.

Pašlaik pilnībā pabeigti voljera nožogojuma remontdarbi un tā apkārtnē ir kļuvis klusāks un mierīgāks, tādēļ zvērkopjiem saglabājas cerība vēl šodien Madi pie voljera ieraudzīt.

Mežā ir atrastas lācenes pēdas, tomēr konkrēta viņas atrašanās vieta nav zināma. Zināms vien tas, ka viņa uzturas kaut kur voljera tuvumā. Arī izlikto barību viņa nav aiztikusi.

Katram gadījumam ir sagatavotas arī miega zāles un ierocis, ar kuru tās Madei varētu iešaut. Tomēr, kā stāsta Andrušaitis, vispirms zvērkopji Madi mēģinās ievilināt voljerā un zāles tiks izmantotas tikai tad, ja tas neizdosies.

Andrušaitis apliecināja, ka lāču voljera iežogojums katru dienu tiek apsekots, pielabots īpaši tajās vietās, kur lāčiem patīk rakties. Pēc šī gadījuma tiks domāts, ko vēl varētu darīt, lai nodrošinātos pret to, ka lācis var izrakties no voljera.

Maijā būs gatavs lāču jaunās mājas tehniskais projekts, tad arī sāksies būvniecības darbi, kas beigsies rudenī. Lai uzlabotu drošību pašreizējā trīs lāču mītnē, būtu nepieciešami lieli remontdarbi, jo iežogojums esot ārkārtīgi novecojis.

Pa nakti Gaujas nacionālā parka teritorijā turpinās dežurēt arī policijas pārstāvji. Jau ziņots, ka lācene Made pērn jau reizi devās brīvsolī, naktī uz 18.augustu izrokot sev ceļu zem iežogojuma. Toreiz lācis nākamajā dienā tika atrasts pie kādām mājām našķojamies ar āboliem.

Otro reizi lācene savu voljeru pameta 22.aprīlī laika posmā no plkst.18 līdz plkst.18.30. Arī šoreiz viņa izraka dziļu bedri zem lāču mītnes iežogojuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas