Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Lācenes Mades pēdas izgaisušas; dzīvniekam iepaticies būt ārpus žoga

Izbēgušās lācenes Mades meklēšanas darbi šodien atsākušies līdz ar rītausmu vēl pirms plkst.6. Tā kā Līgatnes apkārtnē naktī spēcīgi lijis, mežā pašlaik nav atrodamas Mades pēdas. Pastāv iespēja, ka lācene devusies prom no voljera un pašlaik varētu atrasties apmēram pusotru kilometru no voljera, pastāstīja Līgatnes dabas taku vadītājs Jānis Andrušaitis.

"Situācija ir tāda, ka lācim ir iepaticies būt ārpus žoga, viņš pārvietojas pa mežu. Aicinām cilvēkus sniegt informāciju, ja kaut ko mana, un lieki neiet uz mežu," pastāstīja Andrušaitis.

Lācene pašlaik varētu būt devusies no Līgatnes uz Siguldas pusi, taču, lai par to varētu būt pilnīgi pārliecināti, nepieciešams atrast svaigas Mades pēdas. Līgatnes dabas taku pārstāvji ir pieaicinājušas arī citus speciālistus, kas palīdz apsekot ceļus, meklējot pēdas.

Kā stāsta Andrušaitis, sliktā lieta ir tā, ka, lai arī Madei bija izlikta barība, tā neko nav ēdusi. Arī šodien viņai mežā tiks izlikta ēsma. Joprojām saglabājas iespēja, ka ar kārumu palīdzību Madi varētu izdoties atvilināt atpakaļ uz voljeru.

Mades meklēšana notiek Gaujas senlejā, kur ir lieli meži, tādēļ meklēšanas apstākļi ir sarežģīti. Lācene ir spējīga mērot lielus attālumus.

Jau ziņojām, ka lācene Made pērn jau reizi devās brīvsolī, naktī uz 18.augustu izrokot sev ceļu zem iežogojuma. Toreiz lācis nākamajā dienā tika atrasts pie kādām mājām našķojamies ar āboliem.

Otro reizi lācene savu voljeru pameta 22.aprīlī laika posmā no plkst.18 līdz plkst.18.30. Arī šoreiz viņa izraka dziļu bedri zem lāču mītnes iežogojuma.

Pa nakti un vakar dienas laikā lācis nav mielojies ar izliktajām ēsmām. Pašlaik situācija mežā nav tāda kā pērn rudenī, kad Made izbēga pirmo reizi. Mežā nav ne sēņu, ne ogu, apkārtnes dārzos nav ābolu. Zvērkopji cer, ka lācis meklēs pārtiku, tādēļ pats izlems atgriezties voljerā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas