Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Laikraksts: caur «Intransservisu» no pašvaldības aiziet tūkstošiem latu

Jelgavas Autobusu parka (JAP) komercdirektorei Viktorijai Ļubļinskai daļēji piederošā SIA Intransserviss, kas gadiem bijusi vienīgā JAP autobusu mazgātāja un labotāja, no pašvaldības kapitālsabiedrības saņem lielas naudas summas. Arī pati V.Ļubļinska, kura iepriekš medijam teikusi, ka no sava uzņēmuma neko nesaņem, tūkstošiem latu ar diezgan vienkāršas shēmas palīdzību no JAP caur _Intransservisu _ik mēnesi nonāk viņas un viņas ģimenes locekļu kontos, vēsta Zemgales Ziņas.

Tiešs un pastarpināts labums no JAP budžeta tiek arī vēl viena Intransservisa līdzīpašnieka – Pāvela Kozlova – ģimenei.

Visu JAP autobusu (to uzņēmumam ir ap 75) tehnisko apkopi – remontus un mazgāšanu – kopš 2005.gada nodrošina SIA Intransserviss. Cik daudz līdzekļu tam tērē, JAP valdes loceklis Pēteris Salkazanovs medijam atteicies izpaust, jo tas esot komercnoslēpums. Uz jautājumu, vai šī summa gadā pārsniedz miljonu latu, P.Salkazanovs izvairīgi atbild: «Varbūt.»

Zemgales Ziņu rīcībā nonākusī informācija liecina, ka JAP maksājumi veido ap 80 – 90% no Intransservisa apgrozījuma. Tas pērn sasniedza 2,1 miljonu latu, gadu noslēdzot ar krīzes laikiem ievērojamu – 280 tūkstošu latu – peļņu. Tādējādi rēķināms, ka pēc būtības JAP uzturētais Intransserviss no pašvaldības kapitālsabiedrības gadā saņem no 1,6 līdz pat 1,9 miljoniem latu. Pašvaldības un valsts budžeta dotācijas Jelgavas nerentablajam pārvadātājam pērn kopā veidoja 1,94 miljonus latu.

SIA Intransserviss ir trīs īpašnieki – pa 25% daļu ir V.Ļubļinskas un P.Kozlova īpašumā, savukārt otra puse pieder Jelgavas domes deputātam Dainim Liepiņam (LPP/LC), kurš startē 10.Saeimas vēlēšanās Par labu Latviju! sarakstā. Trešais Intransservisa daļu īpašnieks D.Liepiņš apgalvo, ka ne viņš, ne viņa sieva Dace, kas tur iecelta par valdes locekli, tur negūst nekādus ienākumus. Viņš pagājušonedēļ esot iesniedzis Ģenerālprokuratūrā lūgumu pārbaudīt iespējamo pašvaldības budžeta naudas izšķērdēšanu un interešu konfliktu V.Ļubļinskas rīcībā, vēsta Zemgales Ziņas.

Vairāk lasiet otrdienas laikrakstā Zemgales Ziņas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas