Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Latgales radio maina īpašniekus

Sākot no piektdienas pēcpusdienas, ieslēdzot radioaparātu Latgales radio frekvencē, latgaliešu mūzikas un ziņu vietā skan Daugavpils radiokompānijas Alise Plus raidītā programma krievu valodā, radio vairs nevar klausīties arī internetā. Par programmas satura, kā arī radio īpašnieku maiņu iepriekš netika informēti ne radio darbinieki, ne pārējie radio akcionāri, ne arī klausītāji.

Latgales radio direktors un līdzšinējais akciju kontrolpaketes turētājs Valdis Labinskis Dienai paskaidroja, ka smagās finansiālās situācijas dēļ Latgales radio ir mainījis īpašniekus. 2009.gada 7.janvārī Daugavpilī, Raiņa ielā 28, reģistrēta sabiedrība ar ierobežotu atbildību Latgales radio, kuras valdes priekšsēdētājs ir radio Alise Plus komercdirektors Viktors Dobkevičs, kuram pieder 75% kompānijas akciju. "Latgales radio darbā šajos trijos gados esmu ieguldījis privātos līdzekļus ap 150 000 latu, bet zaudējumi ir vidēji 3000 latu mēnesī, pašvaldību un reklāmdevēju atbalsts bija minimāls. Tā turpināt es nevarēju, bija jāpieņem lēmums izbeigt Latgales radio darbību vai arī meklēt partnerus, kas būtu ar mieru ieguldīt naudu. Galvenais ir tas, ka tagad Latgales radio nav bankrotējis, visi darbinieki ir palikuši savās vietās, bet, kā mainīsies programma, lems jaunais īpašnieks. Man žēl, ka mēs par to neinformējām klausītājus, bet to mēs darīsim," teica V.Labinskis un piebilda, ka viņš sākumā vērsīsies pie saviem partneriem gan Rīgā, gan ārzemēs, kam pieder 8% akciju, taču bez rezultātiem. Bijušas sarunas arī ar latviski raidošām Rīgas raidstacijām, taču tās vispār nav solījušas saglabāt ne zīmolu, ne arī latgalisko saturu. Gan radio Alise Plus prezidents Jevģēņijs Carjovs, gan arī jaunais kapitāldaļu turētājs Viktors Dobkevičs Dienai apstiprināja, ka Latgales radio tikšot saglabāts, tikai zināmā mērā mainīsies programmas saturs. "Mēs neatsakāmies no Latgales idejas, mēs to gribam pārveidot par komerciālu radio, kas būtu pievilcīgs moderniem cilvēkiem. Skanēs arī latgaliešu mūzika, taču tas būs bizness." Jaunie īpašnieki solīja saglabāt arī klausītāju iemīļotos raidījumus, to skaitā katoļu rīta lūgšanu, taču J.Carjovs piebilda, ka latgaliešu valodas un kultūras saglabāšana nav komercstruktūras, bet gan valsts uzdevums. J.Carjovs uzsvēra, ka Latgales radio studija tagad atrodoties Daugavpilī un raidot pašu sagatavoto programmu ar nosaukumu Alise Plus, un tai neesot sakara ar Daugavpilī populāro radiokompāniju. Viena studija palikšot arī Rēzeknē. Viens no Latgales radio mazajiem akcionāriem Ansis Ataols Bērziņš Dienu informēja, ka Latgales radio atbalstam ir nodibināta sabiedriskā organizācija LR, kas lūgs visus, kuriem ir svarīga latgaliešu valoda, iestāties un samaksāt biedra naudu 12 latu par gadu uz priekšu, lai varētu izpirkt vismaz daļu akciju. Sīkāka informācija esot pieejama Latgales radio mājaslapā www.lr.lv.

Top komentāri

Bezkaunīgi un netaisni koment
B
... sarakstīti no Pamelas, bet īpaši no t.s. Latgalieša puses. Kas tā par šariku plosīšanos? Valdis saulaik, domājams, ar vislabākajiem nolūkiem ieguldīja personiskos līdzekļus faktiski nacionālā kultūras projektā (visi šādi projekti vienmēr ir nerentabli no komercijas viedokļa, tāpēc arī šis konrētais patiesībā būtu un nākotnē ir!!! jāīsteno no valsts budžeta - ja vien, protams, lozungi par latvisku Latviju nav tikai ciniska visādu salašņu tēbētūbiju&ucCo pad...šana pirms vēlēšanām!). Jā, projekts kopš sākuma draudēja būt nerentabls, bet Labinskis tomēr riskēja. Un viņš radīja šo radio un tas skanēja, un kļuva tautai vajadzīgs. Atšķirībā no jums, parastiem tīmeklī rējējiem, kas nevienā tautiskā lietā, 100% esmu pārliecināts, nav ieguldījuši nevienu pašu visplikāko latu. Tāpēc es uzskatu, ka Valdis pareizi darīja, ka tagad izglāba savu naudu, ceru, ka viņš to jau ir saņēmis. Pie vecuma palikt plikam un vientuļam būtu stulbi, it īpaši, ja nebija iespējams savākt tādu komandu, ar kuru nebūtu nonācis bankrota priekšā. Valsts novadu ir izpostījusi ar savu nodevību, centram Latgale praktiski vienaldzīga, tik pacietīgā tauta jau aizbēgusi un bēg joprojām. Šodien varētu apspriest, cik korekti risinājums tika meklēts, bet ne vairāk. Tā ka Labinski nevajag zākāt. Labāk meklējiet organizatoriskas formas, lai novada labā no valsts budžeta panāktu to, kas tam pienākas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas