Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Latvenergo darbinieki cīnās ar sniega radītajiem postījumiem

AS "Sadales tīkls" veic koku apzāģēšanu snieglauzes skartajos reģionos, kur bez elektrības ir vēl joprojām ap 1000 mājsaimniecību, aģentūru LETA informēja AS "Latvenergo" preses sekretāre Ivita Bidere.

"Tā kā saglabājas apledojums un zema temperatūra, elektrolīnijās, kurās ir saliekušies bīstami daudz koku, šodien tiek veikta to galotņu apzāģēšana ar pacēlājiem. Madonas un tuvākajās apkārtnēs strādā astoņi pacēlāji un trīs paaugstinātās caurgājības traktori. Savukārt iepriekš attīrītajās trasēs, kur liecas jauni bīstami koki, zaru un galotņu apzāģēšanu veiks helikopters. Tādējādi tiek mazināti turpmākie snieglauzes izraisītie draudi elektroapgādes drošumam," operatīvās darbības komentē AS "Sadales tīkls" Ziemeļaustrumu reģiona tehniskais vadītājs Ilmārs Sproģis.

Snieglauzes apstākļos galvenā specifika ir apledojuma smagā svara izraisīta koku un zaru lūšana. Vasarā no bīstamajiem kokiem attīrītajās gaisvadu elektrolīniju aizsargjoslās snieglauzes dēļ liecas koki, kas atrodas ārpus noteiktās robežas.

Kopumā šodien ievērojami uzlabota elektroapgādes situācija Madonas un Balvu apkārtnē. Pēc intensīva darba, attīrot elektrolīnijas no arvien lūstošajiem kokiem, atjaunojot balstus un montējot gaisvadu līnijas, avārijas atslēgumu skaits mājsaimniecībās samazināts līdz aptuveni 1000.

Kā liecina AS "Sadales tīkls" elektroapgādes atslēgumu karte, šodien plkst.12.21 reģistrēti 284 atslēgumi, kas nozīmē, ka bez elektrības vēl varētu būt aptuveni 1000 klientu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas