Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Latviešu biedrības Vācijā, Austrijā un citviet pasaulē rīkos valsts 94.gadadienas pasākumus

Latvijas proklamēšanas 94.gadadienu šogad atzīmēs arī latvieši ārzemēs, piedāvājot dažādus pasākumus Vācijā, Austrijā, Nīderlandē, ASV un arī Austrālijā, informēja interneta apkārtraksta_ Latvija/ Lettland/Latvia _redaktors Nilss Silkans.

Latviešu centrs Minsterē, Vācijā, organizēs svētku koncertu 18.novembrī. Koncertu ar svētku uzrunu atklās Eiropas parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš. Savukārt koncertā muzicēs latviešu dziedātājs Igo Fomins, bet pēc koncerta uzstāsies Minsteres latviešu deju kolektīvs MiLaDeKo.

Tāpat valsts svētku pasākums notiks arī Hamburgā 17.novembrī, ko rīko Latviešu biedrība Hamburgā, piedaloties Latviešu kopībai Vācijā. Pasākumā uzrunu teiks Latvijas goda konsule Hamburgā Sabīne Zommerkampa-Homane, savukārt par priekšnesumu gādās koris Balticoro, kuru diriģēs Gints Rācenis.

Tikmēr Austrijas galvaspilsētā Vīnē Latviešu biedrība Austrijā ar Latvijas vēstniecības atbalstu rīkos valsts svētku pasākumu 17.novembrī. Pasākumā notiks klasiskās mūzikas koncerts, kur piedalīsies talantīgie latviešu mūziķi no Vīnes Mūzikas un Mākslas Universitātes, kā arī Vīnes Mūzikas Konservatorijas studenti un absolventi, kas koncertēšanas pieredzi un panākumus ir guvuši starptautiskā mērogā.

Koncertā piedalīsies pianiste Baiba Ošiņa, čellists Kristaps Bergs, pianists Klāvs Liepiņš, vijolniece Inese Fedorovska, kā arī dziedās divas soprāna balss īpašnieces Anete Liepiņa un Juliāna Indrika. Tāpat notiks Vīnes latviešu kora uzstāšanās.

Latvijas valsts proklamēšanas 94.gadadienas pasākums notiks arī Ņujorkā, Priedainē. Svētku runu teiks Katrīna Kaktiņa, otrā sekretāre Latvijas Pastāvīgās pārstāvniecībā Apvienoto Nāciju organizācijā (ANO). Pasākumā koncertēs Filadelfijas latviešu koncertkoris ar diriģenti Guntu Plostnieci un solistu Andreju Martenu. Pēc koncerta notiks saviesīgs vakars.

Arī Nīderlandes-Latvijas biedrība Latvija sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Nīderlandē Amsterdamā organizēs kopīgu Latvijas 94.gadadienas svinēšanu. Ar svinīgu uzrunu klātesošos sveiks biedrības priekšsēdētāja Melita Hartgers Rumberga, tāpat tiks skatīta Latvijas prezidenta Andra Bērziņa uzruna.

Pasākuma laikā notiks Nīderlandes latviešu kora Ziemeļjūra un Latvijas kora Skaņupe koncerts. Kā norāda biedrība, pasākuma laikā būs pieejami ēdieni no Latvijas, ko piedāvās latviešu veikals Nīderlandē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas