Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Latvijā 83% iedzīvotāju korupciju uzskata par būtisku problēmu valstī

Latvijā 83% iedzīvotāju korupciju uzskata par būtisku problēmu valstī, liecina jauna Eurobarometer aptauja, kuru pēc Eiropas Komisijas Iekšlietu ģenerāldirektorāta pasūtījuma veikusi socioloģisko pētījumu kompānija TNS Opinion.

No Baltijas valstīm vislielākais tādu cilvēku īpatsvars, kuri korupciju uzskata par nopietnu problēmu, ir Lietuvā - 89%. Igaunijā korupciju par būtisku problēmu min 73% iedzīvotāju.

Eiropas Savienības (ES) mērogā vislielākais tādu cilvēku īpatsvars, kuri atzīst korupciju par smagu problēmu savā zemē, ir Grieķijā - 98%. Seko Portugāle un Kipra, kur šo parādību par lielu nacionālu problēmu uzskata pa 97% aptaujāto iedzīvotāju.

Savukārt vismazāk tādu cilvēku, kas korupciju uzskata par būtisku savas valsts problēmu, ir Dānijā (19%), Nīderlandē un Luksemburgā (pa 34% katrā no abām valstīm).

ES vidēji korupciju, kas ir sabiedrības uzticētās varas ļaunprātīga izmantošana personīgo vai tuvu stāvošu cilvēku interešu labā, par lielu problēmu uzskata 74% iedzīvotāju.

Korupcija rada negatīvas ekonomiskās, sociālās un politiskās sekas - tās dēļ samazinās investīciju apmērs, tiek nodarīts kaitējums valsts finansēm un tirgus godīgai funkcionēšanai. Lēš, ka korupcija gadā ES ekonomikai rada aptuveni 120 miljardu eiro (84 miljardu latu) zaudējumus.

Aptauja visās 27 ES valstīs norisinājās no 2011.gada 3. līdz 18.septembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas