Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvija aicina atbrīvot Maskavā aizturētos demonstrantus

Latvija aicina Krieviju nekavējoties atbrīvot Maskavā aizturētos demonstrantus, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

"27.jūlijā un 3.augustā Maskavā notika plašas demonstrācijas, protestējot pret varasiestāžu atteikšanos reģistrēt neatkarīgos kandidātus septembrī gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās. Latvija vienmēr ir iestājusies un turpinās iestāties par indivīdu tiesībām brīvi paust politisko gribu demokrātiskās, brīvās un godīgās vēlēšanās. Abos gadījumos Krievijas varasiestādes, pielietojot spēku, aizturēja lielu skaitu demonstrantu. Latvija aicina nekavējoties atbrīvot aizturētos demonstrantus," sacīts ĀM izplatītajā paziņojumā.

Ministrija uzsver nepieciešamību ievērot demokrātijas pamatvērtības un saistības, ko Krievija ir uzņēmusies Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā un Eiropas Padomē, īpaši - apņemšanos ikvienam nodrošināt Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijā garantētās tiesības uz izteiksmes brīvību un miermīlīgu pulcēšanās un biedrošanās brīvību.

Jau ziņots, ka 3.augustā Maskavas centrā policija protesta akcijas gaitā aizturējusi 685 cilvēkus, demonstrantiem Krievijas galvaspilsētas ielās no jauna protestējot pret izturēšanos pret opozīciju pirms nākamajā mēnesī gaidāmajām pašvaldības vēlēšanām.

Savukārt, jau 4.augustā saņemtas ziņas, ka Maskavas policija atbrīvojusi teju visus 3.augustā pilsētas centrā protesta akcijas gaitā aizturētos cilvēkus.

Top komentāri

Es
E
Bet kāda LV ārlietu paiderastam daļa par Krieviju?Tur sava valsts,savi likumi.Sens teiciens:nelien svešā baznīcā ar savu dziesmugrāmatu.Krievijā nekārtības provocē visi pēc kārtas rietumu specdienesti,bet LV ārlieru kaku stūmējs vēl kaut ko kvanksķ.
PSP
P
Ko Ko Rinkēvičs un Latvija visu laiku bāž savu liliputa snuķi, tur kur nevajag. Vai Norvēģijas, Zviedrija, Somija kaut ko brēc arestu sakarā?
.
.
Kad Bērziņu Ansi vajadzēja atbrīvot- tad tā "Latvija" klusēja... Liekulības paraugs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas