Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Latvijā ārstēsies septiņi pacienti no Ukrainas

Latvijā ceturtdien no Ukrainas Dņipropetrovskas apgabala slimnīcas ar īpašo reisu ieradīsies septiņi pacienti, kuriem tiks nodrošināts rehabilitācijas kurss, portālu Diena.lv informēja Ārlietu ministrija.

Latvija jau nodrošinājusi desmit Ukrainā cietušo ārstēšanu valsts ārstniecības iestādēs. Ukrainas pacientu nokļūšanu Latvijā un uzņemšanu Latvijas ārstniecības iestādēs koordinē Ārlietu ministrija un Veselības ministrija.

Vienlaikus par saziedotajiem līdzekļiem Latvijā ārstējas divi pacienti no Ukrainas. Latvijas Ārstu biedrībā nodibinātā "Ukrainas konfliktā cietušo atbalsta fonda" mērķis ir vākt ziedojumus ievainoto civiliedzīvotāju un militārpersonu ārstēšanai, kā arī rehabilitācijai. Fonds atbalsta arī Latvijas ārstu īslaicīgu iesaistīšanos smagus ievainojumus guvušo ārstēšanas procesā Ukrainas slimnīcās.

Latvijas valdība 10 Ukrainā cietušo ārstēšanai un rehabilitācijai papildus piešķīrusi 30 000 eiro.

Militārajā konfliktā Ukrainas austrumos traumas guvušos pacientus pavadīs Dņipropetrovskas apgabala valsts administrācijas priekšsēdētāja padomnieki Boriss Trēgermans (Boris Tregerman) un Staņislavs Molokovs (Stanislav Molokov), kā arī departamenta direktors Aleksandrs Rakša (Alexander Raksha).

Pavadošajai delegācijai plānotas tikšanās ar Ārlietu ministrijas, Veselības ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvjiem, lai pārrunātu Latvijas līdzšinējo un plānoto atbalstu Ukrainai. Latvijai laba sadarbība ar Dņipropetrovskas apgabala klīnisko slimnīcu, kas ir viena no lielākajām ievainoto ārstēšanās vietām Ukrainā, izveidojās šā gada augustā, kad to apmeklēja Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs Renārs Putniņš un Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis. Dņipropetrovskas apgabalu jūlijā apmeklēja arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas