Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Latvijā darbojas jau 28 dakteri klauni

No šī pusgada pieaudzis dakteru klaunu skaits un patlaban Latvijā darbojas jau 28 ārsti klauni, aģentūru LETA informēja akcijas Smiekli ārstē! organizatoru pārstāve Inese Dābola.

"Dakteru klaunu uzdevums nav vienkāršs - kopā ar bērnu izdzīvot sāpes un negācijas, kas rodas ārstēšanās procesā un pārveidot tās pozitīvās emocijās, par smiekliem. Ir vairākkārtēji pierādīts, ka laba pašsajūta nostiprina imunitāti un paātrina izārstēšanos. Sākot ar šo pusgadu, dakteru klaunu skaits ir audzis, un tagad gandrīz katrā Latvijas slimnīcā, kur ir bērnu nodaļa, bērniem un viņu vecākiem būs iespēja saņemt dakteru klaunu palīdzību smagajos brīžos. Esam priecīgi par katru ziedojumu un atbalstu, jo pat maza artava ļauj vairāk bērniem saņemt nepieciešamo atbalstu un prieku", tā uzsver programmas Dr.Klauns vadītāja Marianna Milovska.

Patlaban visā Latvijā darbojas jau 28 klauni un vēl 20 tiek apmācīti.

Atbalstīt projektu var ikviens interesents, un šogad ir iespējams veikt ziedojumus akcijas ziedojumu kastītēs Rimi un Supernetto tirdzniecības vietās. "Mēs esam priecīgi, ka varam būt partneri vēl vienai labai un noderīgai iniciatīvai, kuras laikā paši mazākie var saņemt pozitīvu smieklu devu un atbalstu brīdī, kad gadījies nonākt slimnīcā. Mēs patiesi ceram, ka Rimi un ikviena Latvijas iedzīvotāja ieguldījums nesīs prieku tūkstošiem bērnu un ikviena Latvijas slimnīca varēs lepoties ar vairākiem desmitiem dakteru klaunu," uzsver Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Bite.

Akcija Smiekli ārstē! tiek organizēta jau trešo gadu, un tās laikā sabiedrība tiek aicināta atbalstīt dakteru klaunu darbību. Šogad akcija norisinās līdz 25.septembrim.

Akcijas Smiekli ārstē! mērķis ir pievērst uzmanību dakteru klaunu projektam, kā arī aicināt ikvienu iesaistīties un atbalstīt šo akciju. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas