Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Latvija ES prezidentūras organizēšanā nav taupīgāko vidū

Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības (ES) Padomē no 2015. gada 1. janvāra līdz 1. jūnijam ar ieplānotajām izmaksām 86,2 miljoniem eiro nav no taupīgākajām. Salīdzinājumam Lietuva šogad prezidentūrai iztērēja 61,98 miljonus eiro, pirms tam Īrija - 51 miljonu eiro, bet Dānija 2012. gadā - tikai 35 miljonus, otrdien vēsta laikraksts Diena, atgādinot, ka vēl nesen arī Valsts prezidents Andris Bērziņš publiski pauda bažas par viņaprāt neadekvāti augstajām izmaksām.

Pēc ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (Reformu partija) skaidrojuma, ka lielākā daļa tēriņu saistīti ar personālu - gan papildu darbinieku pieņemšanu, gan esošo apmācību, - Valsts prezidenta bažas par tēriņu nelietderību gan esot kliedētas, Dienai atzina prezidenta kancelejas preses dienestā.

Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta pārstāve Linda Jākobsone Dienai skaidro, ka prezidentūras izmaksas dažādās valstīs nav savstarpēji salīdzināmas, jo neesot vienotas uzskaites metodoloģijas un viņa nevar pateikt, kas ietilpst, piemēram, Dānijas 35 miljonos eiro. Dažas valstis norādot visus izdevumus, citas - tikai centrālo pasākumu izmaksas. Latvija uzskaita visus, tajā skaitā arī katras ministrijas tēriņus.

Tikmēr šādu sekretariāta neziņu par citu valstu tēriņiem par "nepadarītu mājasdarbu" dēvē eksperts valsts pārvaldes jautājumos, bijušais Pārresoru koordinācijas centra vadītājs Mārtiņš Krieviņš. Viņš norāda, ka sekretariātam vajadzēja apzināt un publiskot savstarpēji salīdzināmas valstu izmaksas. "Acīmredzot sekretariāts kādu iemeslu dēļ to nevēlas darīt," spriež M. Krieviņš.

Pilnu rakstu ES prezidentūrai 86,2 miljoni lasiet otrdienas, 3.decembra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas