Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Latvija karavīrus no Afganistānas izvedīs saskaņā ar sabiedroto valstu vienošanos

Latvija savus karavīrus no Afganistānas izvedīs saskaņā ar visu sabiedroto valstu vienošanos, tā intervijā Latvijas Radio sacīja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (Vienotība). Vinš gan neminēja konkrētu datumu, kad tas varētu notikt.

Pēc viņa teiktā, NATO šobrīd uzsver, ka karavīri valsti atstās līdz 2014.gada nogalei, protams, ja drošības situācija to ļaus. Tomēr pēc ASV aizsardzības ministra sacītā, ka ASV karavīri kaujas operācijas varētu jau pabeigt nākamgad, raisījušās diskusijas par to, vai karavīri no Afganistānas varētu iziet agrāk.

"Latvijas karavīri ir kopīgā karaspēka sastāvdaļa, un šis izvešanas process, šis aiziešanas process notiks pēc šī kopīgā plāna, nevis pēc Latvijas, Francijas vai ASV plāna," radio teica A.Pabriks. 

Viņš arī norādīja: "Mums ir jāsaprot tas, ka šī aiziešana nozīmē aiziešanu no konkrētām operācijām, bet tas nenozīmē to, ka pēc 2014.gada mēs varam izslēgt, ka nebūs vispār nekāda mūsu klātbūtne Afganistānā. Tā var būt pēc cita mandāta, cita tipa, ar citiem uzdevumiem."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas